Porsche възобновява производството си

3004
2020

От следващия понеделник (4 май) Porsche подновява производството в определени заводи и по определени задачи. Предварително са взети всички необходими мерки, за да се гарантира максимална безопасност на служителите, така че производството да бъде увеличено на етапи до достигане на пълен капацитет. С увеличаването на производството в основния завод в Цуфенхаузен и в завода в Лайпциг, всички служители ще възобновят работата си стъпка по стъпка. Адаптираните процеси в производството, логистиката и снабдяването са съгласувани със Съвета за групови дейности и отдел Здравно управление. Изискванията на съответните власти също ще бъдат спазвани. 

„Възобновяването е важен сигнал – както за нашите служители, така и за нашите клиенти. Ние следим и анализираме ситуацията много внимателно от самото начало и гъвкаво адаптираме процесите си. Сега е точното време да гледаме напред с оптимизъм и да подновим работа – при специални предпазни мерки“, казва Албрехт Раймолд, член на Изпълнителния борд за производство и логистика на Porsche AG. 

Подробен каталог с мерки е предвиден за заводите на Porsche в Цуфенхаузен и Лайпциг. Освен че придават първостепенна важност на предпазването на служителите, тези мерки са предназначени да позволят възобновяването на обичайното и ефективно производство възможно най-бързо. Например служителите в производството са задължени да спазват минимална дистанция от 1,50 м, да следват основни правила на поведение или да работят с маска на лицето в определени зони.

Медицинските институции и медицинският персонал имат абсолютен приоритет за Porsche що се отнася до оборудването с предпазни облекла. Ето защо компанията организира оборудване като част от инициативата „Porsche помага“ и също така ще дари пари на болници и храна на хранителни банки; бюджетът за дарения е увеличен с 5 млн. евро.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин