Pontiac Trans Am като готин K.I.T.T.

1907
2019

K.I.T.T., или Knights Industries Two Thousand, се превръща в световна телевизионна звезда през 80-те години. Интелигентният Pontiac Trans Am открадва по онова време шоуто от Дейвид Хаселхоф.

Оборудван с изкуствен интелект и въпреки това готин: K.I.T.T., или Knights Industries Two Thousand, става телевизионна звезда в цял свят през 80-те години на миналия век. K.I.T.T. всъщност е модифициран Pontiac Trans Am от 1982, който може да мисли, да говори и да се движи сам. По онова време автомобилът дори засенчва изпълнителя на главната роля Дейвид Хаселхоф. В днешно време хората си мечтаят за автономни автомобили като K.I.T.T.

Легендарното умение на K.I.T.T.: турбо-бууст и режим на супер-преследване. Турбо-буустът позволява на черния „американец“ да прескача препятствия след натискане на бутон. В режим на супер-преследване K.I.T.T. развива скорост от над 480 км/ч. Когато K.I.T.T. е разделен от своя партньор Дейвид Хаселхоф алиас Майкъл Найт, двамата си комуникират посредством Comlink, една връзка за комуникация на ръчния часовник на Найт. K.I.T.T. може да се движи с всички течни, запалими горива и е почти неразрушим. За поддръжката на K.I.T.T. отговарят д-р Дони Барстоу и Ейприл Къртис – неговите лични механици.

В различните сезони на филма оборудването на автомобила бива постоянно допълвано. В тих режим K.I.T.T. намалява шума от двигателя си така, че той изобщо не се чува. Чрез Microjam K.I.T.T. може да влияе на електрическите системи на другите автомобили. Освен това K.I.T.T. може да се изтегля сам от водни препятствия. Посредством режима си за наблюдение K.I.T.T. може да проследява лица и обекти, както и да прави снимки. Аварийната му спирачка повишава въздушното съпротивление и му дава възможност да спре от режим на супер-преследване. Чрез Comlink K.I.T.T. може дори да подслушва разговори. А в случай, че на Дейвид Хаселхоф или Майкъл Найт му свършат парите в брой, на борда на K.I.T.T. има банкомат.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин