Polestar Precept залага на „веганска“ философия

0704
2020

Precept е не просто моделът, с който Polestar „гледа“ към бъдещето си, а същевременно и машината, която трябва да въплъщава трите основни стълба в развитието на шведския бранд – устойчиво развитие, дигитални технологии и дизайн. Сега шведите разкриват още детайли за модела, чиито официални снимки разпространиха за първи път през февруари. Името Precept (в превод – правило, предписание, заповед) е избрано като манифест към бъдещето. Студията е важен крайъгълен камък за Polestar като отделен бранд и е израз на уникалната дизайнерска философия, въплъщаваща pure, progressive, performance.

Интериорът на автомобила доказва, че с високотехнологични и екологични материали може да бъде създадено луксозно интериорно оформление. Тук е заложена дори веганска философия заради използването на огромен дял рециклирани материали. PET-бутилки, рециклирани рибарски мрежи и корков винил: всички тези материали ще бъдат използвани за интериора на новия прототип oт Polestar. Концепцията, наречена Precept, разбира се, е с напълно електрическо задвижване, разчита на най-модерни технологии и трябва да дава представа за дизайна на бъдещи модели на марката.

Precept изглежда футуристично

В сравнение с моделите Polestar 1 и 2 Precept изглежда значително по-футуристично. Предницата напомня на спортен автомобил – и затова хората от Polestar говорят за Grand Tourer с четири врати. Фаровете с типичния дизайн, следващ мотива „чук на Тор“, са разделени на две и са значително по-заострени от тези при Polestar 2. И тъй като концепцията е изцяло електрическа, тя няма нужда от радиаторна решетка. Вместо това шведите залагат на затворена повърхност, която наричат SmartZone – там са разположени радарни сензори и камера.

Polestar залага в голяма степен и на дигитализацията: интерфейсът с 15-инчов дисплей разпознава шофьора, когато той се приближава. При този процес настройки и персонализирано съдържание се прехвърлят автоматично благодарение на Polestar Digital Key. Google Assistant пък позволява гласов контрол на няколко езика и разпознава дори диалекти и специфично произношение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин