Polestar 2 получи още един фейслифт

2806
2024

Преди около четири години Polestar пусна Polestar 2, вторият модел в кратката си история. Сега дъщерното дружество на Volvo Car Corporation и китайския производител на автомобили Geely обявява още един фейслифт за своя електрически седан.

Наред с други неща, фейслифтът ще осигури нова батерия за Polestar 2. Компанията също така подобрява и предлаганите пакети, както и нови опции по отношение на дизайна.

Polestar 2 фейслифт: нова батерия, по-голям пробег

Фейслифтът за моделна година 2024 вече увеличи пробега на Polestar 2. Обновяването на модела, което вече беше обявено за моделната година 2025, отново увеличава робега. Вариантът “Standard Range Single Motor” получава нова батерия от CATL с капацитет от 70 киловатчаса.

Според производителя това ще увеличи пробега на най-евтината версия на Polestar 2 до 554 километра по WLTP. В допълнение, версията „Long Range Single Motor“ вече трябва да може да изминава до 659 километра с едно зареждане на батерията.

Нов стандартен цвят “Вапур”

Визуално Polestar 2 също е освежен: с моделната година 2025 електрическият седан ще получи ново стандартно покритие на боята. Сивият цвят „Vapour“ замества предишната стандартна опция „Magnesium“. Шведите представят и „Storm“ – нов цвят тъмен алуминий.

В интериора вече се предлагат перфорирани тапицерии на седалките от тъмна напа-кожа с пакета на оборудване „Plus“ (доплащане). С пакета “Pro” Polestar 2 ще получи 20-инчови алуминиеви джанти и вътрешни предпазни колани с ивици в шведско жълто.

Конфигураторът предлага и нов пакет за климатизация, който включва термопомпа, отопление на задните седалки и отопление на волана срещу допълнително заплащане.

Polestar 2 (2025): цена и пазарен старт

Моделът за 2025 година на Polestar 2 вече може да бъде поръчан в конфигуратора на марката. Първите автомобили ще бъдат доставени между октомври и ноември 2024 г. Стандартният вариант с един електромотор се предлага на базова цена от 94 000 лв. (за Германия), а другите версии струват 105 000 лв. (единичен мотор с голям пробег), 114 000 лв. (два мотора с голям пробег) и 127 000 лв. (двоен мотор с голям пробег с пакет за пърформънс).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин