Polestar ще пусне Google-кокпит

1902
2020

Polestar пуска инфотейнмънт система с Android! Тя ще може да анализира водача и да настройва системите на автомобила спрямо себе си. AUTO BILD ще ви даде информация!

Тази система на управление на кокпита може да направи революция: Polestar е първият автомобилен производител, който залага по отношение на инфотейнмънт системата на Android на Google. Системата е позната на потребителите на смартфони. Тя предлага „персонализирана заобикаляща среда на автомобила“, която разпознава водача още преди качването и настройва параметрите на автомобила. BMW, VW и Mercedes залагат на собствени системи, които имат един недостатък: водачът трябва да свиква с всяка поотделно.

Инфотейнмънт системата разпознава водача по смартфона

Polestar 2 ще бъде първият автомобил, базиран изцяло на Android. Инфотейнмънт системата ще се използва в бъдеще не само в Polestar, а и при Volvo, Renault/Nissan и Fiat/Chrysler. Услугите на Google са част от инфотейнмънт системата, а управлението наподобява това на смартфон. Системата може да бъде свързана със собствения ви телефон с Android и активирана, щом водачът се доближи до автомобила. На базата на последните запаметени настройки и приложения, заобикалящата среда на автомобила се настройва преди качването на водача. Базирана на настройките на собствения ви смартфон инфотейнмънт система променя и потребителския си интерфейс. Според Polestar това ще осигури „естествено дигитално преживяване“. В бъдеще според Polestar системата ще може дори да предприема извършване на настройки проактивно, като тези настройки отговарят на необходимостите на водача. 

По-малко разсейване благодарение на Eyetracking

От Polestar са се погрижили и за сигурността. Благодарение на Eyetracking и сензори за заобикалящата среда трябва да бъде гарантирано, че информацията и развлеченията се пускат само тогава, когато не разсейват водача. Същите сензори регулират и яркостта. Ако водачът погледне към монитора или приближи ръката си, изображението става по-светло. С картите и екстрите на Google Maps хората от Polestar искат да повишат пътната безопасност. инфотейнмънт системата на Polestar ще бъде представена на 25-ти февруари 2020 на polestar.com. На автосалона в Женева ще бъде и официалното представяне по време на изложение на системата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин