Polestar планира ценова офанзива с по-евтин Polestar 3

1705
2024

Досега Polestar се фокусираше върху платежоспособните клиенти – сега производителят ще пусне по-изгоден вариант на своя бъдещ модел Polestar 3.

Шведският автомобилен производител Polestar предлага своите модели в премиум-сегмента на цени от поне 100 000 лв. за Polestar 2.

Предстоящият следващ модел на марката – SUV-ът Polestar 3 ще струва още повече при появата си през септември 2024 г. – от 170 000 лв. Така хората с нормални доходи автоматично отпадат от клиентския му профил. Въпреки това Polestar възнамерява именно с този модел да достигне и до хората с по-малки доходи.

Фирмата, част от концерна Volvo, планира от края на 2024 г. да пусне икономична версия на Polestar 3.

Автомобилът ще бъде новият базов модел в портфолиото на марката и ще бъде със задно задвижване от само един електромотор. Засега не са известни други технически данни за модела. Тоест, автомобилът ще разполага със 180 кВт. (241 к.с.), а батерията му ще бъде с капацитет от 111 кВтч. Очаква се пробегът да бъде достатъчен за нормално придвижване. Също така не се знае, на които пазари ще бъде предлагана тази икономична версия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин