Polestar откри нов завод в Китай


28
авг.
2019

Марката за електромобили Polestar отвори първия си завод в Китай. Това е ключов момент за бързо развиващата се автомобилна компания, която е част от групата на Volvo. От Polestar представиха и своя световен идентификатор за производство, който ще служи на марката като самостоятелна автомобилна компания.

Автомобилният завод на Polestar в Чънду, Китай, ще бъде бенчмарк в производството на електрически превозни средства. Там ще се произвежда Polestar 1 – електрическият спортен хибрид с купе от карбонови нишки. Заводът, който е завършен по график, ще произвежда автомобили както за Китай, така и за световните пазари, като първите доставки към клиенти се очаква да бъдат направени преди края на 2019 г.

Polestar 1, който може да се похвали с 600 к.с. и 1000 Нм максимален въртящ момент, се превръща в най-новия електрически премиум автомобил, който се произвежда в Китай. Поемането на този ангажимент подчертава зрялата индустриализация на страната и подобряването на репутацията за качествено производство.

Polestar 1 може да се похвали с качествената изработка и интегриране на дигитални иновации. Процесът се контролира от висококвалифицирани одитори за контрол на качеството, които прилагат едни от най-строгите процедури за мониторинг и оценка в индустрията.

Производственият център Polestar има за цел да бъде един от най-отговорните към околната среда заводиза автомобили в Китай. Заводът ще се стреми към постигане на златен статут в глобално признатия LEED рейтинг (Лидерство в енергийния и екологичния дизайн). Рейтингът LEED насърчава сътрудничество с доставчици, които избират екологично отговорен подход в извършването на своите дейности.

Местоположението на завода в Чънду, сърцето на най-модерната технологична производствена база в Китай, също е важна част от ценностите на Polestar, свързани с „чиста, прогресивна и ефективна работа“.

Планирано е в новия завод годишно да бъдат произвеждани 500 автомобила Polestar 1. Изграждането на Polestar 1 в Чънду ще бъде последвано от производство на Polestar 2 в Лукиао, Китай, в началото на 2020 г.

Още по темата

Card image cap
Камерите на КАТ толерирали 20 км/ч превишена скорост!

17
авг.
2016

Уредите били пренастроени, тъй като в контролната служба нямали възможност да обработят всички снимки

Card image cap
Scaldarsi Emperor I: Maybach от кошмарите

19
авг.
2016

Под всичко това се крие Maybach.

Card image cap
Първи снимки на новия T-модел на Mercedes E-клас

3
юни
2016

Голяма новина от Щутгарт: Mercedes за пръв път показва новия E-клас T-модел без пълна „маскировка“ – но все още не го разкрива напълно

Card image cap

В последния брой:

Архив >