Polestar отвори първото дилърство за автомобил от сняг и лед!

1501
2023

Вероятно Рудолф ще хареса това: производителят на електромобили Polestar oтвори първото автомобилно дилърство от сняг и лед на Полярния кръг. То е високо 12 м, с дебели 2 м стени и с температура отвътре -5 градуса по Целзий. Бр-р-р-р!

Шоурумът е разположен в Рованиеми (Финландия) – родния град на Дядо Коледа. И сега Добрия старец може да тества една наистина „гореща“ шейна: Polestar 2, електромобил с мощност до 476 к.с.! Търговци с дебели якета и вълнени шапки предлагат консултации и тестови шофирания на потенциални клиенти.

Дори зарядните станции са закрепени към двуметрова снежна стена.

Демонстрационните автомобили са паркирани пред вратата пред зарядни станции тип Wallbox, поставени на стена от сняг. В осветения шоурум шведският производител представя автомобил в опционалния цвят Snow (2400 лева).

Репортерът на AUTO BILD Холгер Каркхек пред специалния модел Snow на Polestar 2 в ледения шоурум.

Ледените скулптури в нишите са във формата на алуминиеви джанти, а окачването и спирачките са изрязани от ледени блокове, взети от местно езеро. Строителният материал за самия шоурум идва от близката ски зона и е транспортиран до центъра на града с електрически камион. Леденият шоурум трябва да функционира в продължение на седем седмици. След това снегът ще бъде рециклиран – за покритие на ски писта.

Клиентите ще бъдат принудени да се откажат единствено от горещо кафе. Иначе шоурумът ще се стопи…

Репортерът на AUTO BILD Холгер Каркхек пред специалната версия Snow на Polestar 2 в ледения шоурум.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин