Plug-in хибридите BMW автоматично ще превключват изцяло на ток в градовете


16
мар.
2020

С новата дигитална услуга BMW eDrive Zone за по-голям дял електрическо шофиране BMW Group допринася за още по-високото качество на живота в големите градове. Уникалната функция предлага допълнителни възможности за оптимално оползотворяване на възможностите за движение с нулеви локални емисии на Plug-in хибридните модели на BMW. BMW eDrive Zones активира автоматично превключване в чисто електрически режим на движение, когато автомобилът навлезе в подбрани части на даден град, например зоните предназначени  за нискоемисионни превозни средства. BMW eDrive Zones се предлага в няколко Plug-in хибридни модела на BMW.

Освен това по-късно през тази година ще бъде въведена и програмата за лоялност BMW Points, с която водачите на Plug-in хибридните модели на BMW ще бъдат възнаграждавани с атрактивни премии, посредством натрупване на точки. Ще се отчита всеки изминат електрически километър, като тези в рамките на eDrive Zone ще бъдат удвоявани. При натрупване на определен брой точки участниците ще могат да обменят точките срещу атрактивни премии, например безплатни зареждания от BMW Charging.

BMW Group залага както на постоянно разширяване на гамата си от автомобили с електрифицирано задвижване, така и на последователно модернизиране технологията BMW eDrive за още по-висока устойчивост по пътищата. Plug-in хибридни модели на BMW вече се предлагат във всички основни автомобилни сегменти.

BMW eDrive Zones допринася за още по-интензивно оползотворяване на потенциала за понижаване на емисиите в градското движение на Plug-in хибридните модели на BMW. Тази иновативна дигитална услуга съчетава опита на BMW Group при електрическата мобилност и дигитализацията. Двете области са част от стратегията на компанията NUMBER ONE > NEXT с насочените към бъдещето теми D+ACES (дизайн, автоматизирано шофиране, свързаност, електрификация и услуги).

С въвеждането на иновативните дигитални услуги BMW eDrive Zone и BMW Points BMW Group демонстрира своята решителност за последователно прилагане на технологичните иновации, дори и независимо от законовите изисквания, за постигане на още по-висока устойчивост при индивидуалната мобилност. Тази стратегия на компанията осигурява импулси за цялата автомобилна индустрия, както и за градовете по целия свят. Защото технологичния подход, разработен от BMW Group с услугата eDrive Zone, може да се приложи и за Plug-in хибридните модели на другите марки. Също така съществува и възможността за дефиниране на eDrive Zone във всеки градски район. По този начин при интерес градовете ще имат лесна възможност да стимулират електрическата мобилност и да повишат качеството на живота в градовете.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >