PININFARINA РАЗКРАСЯВА SPIDER

0605
2017

Тя е червена, кърваво-червена. Какво е това? На автомобилното изложение в Женева 2uettottanta е звездата на италианците, обградена от най-много публика. Концепцията е на Pininfarina, а в превод 2uettottanta означава: за двама за 80-тия рожден ден.

С двуместната студия дизайнерът Pininfarina не само хвърля поглед върху следващата Alfa Spider, но едновременно с това празнува и 80-тия юбилей на фирмата си. Най-после се появява един въодушевяващ кабриолет на Alfa Romeo, който за разлика от лимитирания модел 8С ще достигне до по-голям брой клиенти.

Разбира се образец е Duetto от 60-те години, превърнат в легенда от Дъстин Хофман във филма „Зрелостникът”. Също както и оригиналът 2uettottanta с надлъжно разположен двигател и задно задвижване. 1,75-литровият 4-цилиндров турбомотор е с мощност 200 к.с. и е комбиниран с трансмисия с два съединителя. Типичните за Alfa Romeo пет дълбоко разположени уреди, както и воланът с три спици ще зарадват заклетите алфисти.

Въпреки този исторически цитатPininfarina не е създал ретро-модел. Напротив: линиите на дългия 4,21 м концептуален автомобил изглеждат леки и модерни. Отделението за пасажерите е разположено назад, предните и задните надвеси са къси, а оформените като защита срещу преобръщане заоблени издадени части зад седалките превръщат Spider-а със заоблена задница в динамично явление. Няма спор: този Spider би могъл – особено при планираното завръщане на Alfa на американския пазар – да стане звезда. Вероятно задното задвижване ще бъде произвеждано именно там – от дъщерната фирма на концерна Chrysler.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин