Pininfarina показа HK GT с крилати врати


8
мар.
2018

Pininfarina представи на автомобилния салон в Женева модела си HK GT. Става дума за Gran Turismo (GT), разработен съвместно с Hybrid Kinetic (HK) Group – оттам идва и съкращението в името.

Традиционният италиански дизайнер и производител на каросерии  е разработил за HK модулна платформа, която може да послужи като база на цяла гама от електромобили. Задвижването е на HK. В студията от Женева няма изцяло електрическо задвижване, а такова с удължител на пробега. Информация за техниката липсва, но колата предлага място за четирима души. Качването става през крилати врати.

Отвътре имаме странен кокпит с волан с доста причудлива форма. Режимите на движение P, N, R и D се активират посредством дисплей на централната конзола. Над нея има голям монитор за навигационната система.

Hybrid Kinetic Group е фирма със седалище в Хонгконг, специализирана в производството на електрически задвижвания и клетки за батерии. Дебютът на фирмата бе през 2017 г. също на автомобилното изложение в Женева, където Pininfarina показа луксозната си лимузина H600 със задвижване на HK. Неговата мощност бе над 500 киловата (680 к.с.).

Още по темата

Card image cap
Изтекоха снимки на Ferrari 488 Pista!

21
февр.
2018

Благодарение на изтекли снимки в интернет, вече знаем името на това хардкор-Ferrari: 488 Pista. AUTO BILD ще ви даде информация за модела

Card image cap
ЕВРОПЕЙСКА ПРЕМИЕРА НА ИЗЦЯЛО НОВИЯ SSANGYONG REXTON G4

22
авг.
2017

Новият флагман на южнокорейския SUV-специалист SsangYong предлага още повече мощ, сигурност, пространство и стил

Card image cap

В последния брой:

Архив >