Pininfarina показа HK GT с крилати врати


8
мар.
2018

Pininfarina представи на автомобилния салон в Женева модела си HK GT. Става дума за Gran Turismo (GT), разработен съвместно с Hybrid Kinetic (HK) Group – оттам идва и съкращението в името.

Традиционният италиански дизайнер и производител на каросерии  е разработил за HK модулна платформа, която може да послужи като база на цяла гама от електромобили. Задвижването е на HK. В студията от Женева няма изцяло електрическо задвижване, а такова с удължител на пробега. Информация за техниката липсва, но колата предлага място за четирима души. Качването става през крилати врати.

Отвътре имаме странен кокпит с волан с доста причудлива форма. Режимите на движение P, N, R и D се активират посредством дисплей на централната конзола. Над нея има голям монитор за навигационната система.

Hybrid Kinetic Group е фирма със седалище в Хонгконг, специализирана в производството на електрически задвижвания и клетки за батерии. Дебютът на фирмата бе през 2017 г. също на автомобилното изложение в Женева, където Pininfarina показа луксозната си лимузина H600 със задвижване на HK. Неговата мощност бе над 500 киловата (680 к.с.).

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >