Pininfarina показа HK GT с крилати врати


8
мар.
2018

Pininfarina представи на автомобилния салон в Женева модела си HK GT. Става дума за Gran Turismo (GT), разработен съвместно с Hybrid Kinetic (HK) Group – оттам идва и съкращението в името.

Традиционният италиански дизайнер и производител на каросерии  е разработил за HK модулна платформа, която може да послужи като база на цяла гама от електромобили. Задвижването е на HK. В студията от Женева няма изцяло електрическо задвижване, а такова с удължител на пробега. Информация за техниката липсва, но колата предлага място за четирима души. Качването става през крилати врати.

Отвътре имаме странен кокпит с волан с доста причудлива форма. Режимите на движение P, N, R и D се активират посредством дисплей на централната конзола. Над нея има голям монитор за навигационната система.

Hybrid Kinetic Group е фирма със седалище в Хонгконг, специализирана в производството на електрически задвижвания и клетки за батерии. Дебютът на фирмата бе през 2017 г. също на автомобилното изложение в Женева, където Pininfarina показа луксозната си лимузина H600 със задвижване на HK. Неговата мощност бе над 500 киловата (680 к.с.).

Още по темата

Card image cap
CLS 53 ще бъде първият хибрид на AMG

21
дек.
2017

Mercedes-AMG се „електрифицира“ – бъдещите хибридни модели ще получат индикацията на „53“

Card image cap
AMG пуска „океанска“ версия открития С-клас

23
февр.
2017

Mercedes-AMG отбелязва 50 години с три специални версии

Card image cap
Eлектрическа Panamera за офроуд

6
мар.
2018

Porsche Mission E Cross Turismo е напълно електрически прототип с 600 к.с., автономен пробег 400 км и система за управление на кокпита Smart-Cabin

Card image cap

В последния брой:

Архив >