Piaggio Medley: най-доброто от два свята


4
сеп.
2018

Piaggio Medley е истински герой в градския трафик. „Италианецът“ залага на оборудване и технологии от по-високия клас, комбинирани с удобствата на скутер от по-ниския. Моделът дава на клиентите възможност за избор между два 4-клапанови 1-цилиндрови двигателя от семейството i-get – с обем 125 (9 кВт; 11,5 Нм) и 150 куб.см (11 кВт; 14,4 Нм), електронно запалване и водно охлаждане. И двата агрегата използват Start-Stop система (наречена RISS), която съдейства за редуциране на разхода и намаляване на вредните емисии. Самата система, резултат от технологичното ноу-хау на Piaggio, разчита не на традиционен стартер, а на безчетков електродвигател, монтиран директно на коляновия вал. Тази иновация гарантира по-тихо стартиране, по-ниско тегло и др. RISS „гаси“ мотора автоматично 3 до 7 секунди, след като скутерът е спрял (в зависимост от температурата на двигателя), а „паленето“ става и при най-лекото „погалване“ на газта.

Типичният италиански стил личи и в страничната линия на скутера

Характерният светлинен подпис е основен акцент в задната част

Големите колела (16” отпред и 14” отзад) гарантират стабилност, характерна за по-високия сегмент (особено по родните разбити пътища), а теглото от 132 килограма дава на „ездача“ пъргавината и маневреността, характерни за малките скутери. За оптималната сигурност се грижи серийният ABS, комбиниран с дискове 260 мм отпред и 240 – отзад. И докато при повечето скутери мястото под седалката винаги е недостатъчно, от Piaggio се гордеят изключително много, че тук се побира не само една, а цели две каски! Обемът за багаж е цели 36,2 литра – превъзходно постижение.

Нетипично за този клас мотопеди, багажният отсек под седалката предлага място за цели две каски

Истински шедьовър на италианския дизайн е арматурното табло, което в голяма степен напомня на лек автомобил. На борда има дори USB порт, с чиято помощ ще можете да заредите батерията на вечно жадните за енергия смартфони на нашето време. Една от най-атрактивните екстри е първата навигационна система TomTom, разработена специално за мотопеди.
Piaggio Medley e ексклузивно предлаган от „Италия Моторс“. Можете както да тествате Medley в MOTO PLEX Sofia, така и да се възползвате от преференциални лизингови условия. За повече информация посетете www.italiamotors.bg.

Арматурното табло напомня на лек автомобил

Батерията ви пада? Няма проблем, Medley има USB порт за зареждане

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин