Peugeot Speedfight 4 с премиера на Moto Expo 2017

По време на Moto Expo 2017, което ще се проведе от 24 март до 2 април в Sofia Ring Mall под егидата на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, София Франс Ауто ще представи на щанда си най-новата гама скутери и велосипеди на марката

2303
2017

С повече от половин милион продадени бройки в световен мащаб, този иконичен модел от 50-кубиковата спортна гама на Peugeot гледа напред към 2017-та година със съвсем нова визия и по-добро оборудване, за повече наситени усещания. Speedfight – предизвикателно име, тясно свързано с историята на Peugeot Scooters. През 1996 година лъвската марка представя за пръв път своята версия на спортен скутер. След 20 успешни години Peugeot Scooters лансира 4-тата серия на най-добре продавания си спортен модел, който революционизира пазара със стила и техническото си изпълнение.

Водещ 50-кубиков скутер във Франция и номер две по продажби в Европа, Speedfight продължава да печели пазарен дял. Стилът му е еволюирал значително, както и оборудването – почти всичко в Speedfight 4 е ново. Спортно излъчване в чист вид: Speedfight има остър хипнотичен поглед с витлообразни фарове. Редувайки остри линии и меки форми, дизайнът е вдъхновен от концептуален автомобил и носи спортния ген на Peugeot. Смес от агресия и елегантност, Speedfight комбинира  по впечатляващо прецизен начин материали и цветове, постигайки перфектния баланс между изтънчената масивност на задната част и деликатните огледала за обратно виждане.

Атлетичният Speedfight 4 предлага нови усещания. Това е видно от ергономичната позиция на водача, гарантираща неговия комфорт и удоволствие. Централната колона с резервоара понижава центъра на тежестта, a архитектурата на подсилената рамка, комбинирана с 32мм предна вилка осигурява по-добра стабилност и поведение на пътя. По отношение на характеристиките, новият Speedfight e оборудван с два типа 50-кубикови двигатели. Първият е 2-тактов, с опция за въздушно или водно охлаждане. При версията с въздушно охлаждане новият карбуратор Dell’Orto значително подобрява характеристиките, като въртящият момент е повишен с 10%, от 4,2 на 4,6 Нм. При версията с водно охлаждане мощността е повишена на 4 кВт, в сравнение с 3,8 кВт до момента, а въртящият момент е с 15% повече, повишен от 4,8 до 5,5 Нм.

Ориентиран към динамиката, новият Speedfight не забравя за безопасността, приоритет на Марката. По този показател Peugeot предоставя най-доброто на пазара с 215-милиметров макси спирачен диск тип Shuricane, оборудван с мощен 4-бутален спирачен апарат и при двете версии – с течно и водно охлаждане. В задната си част най-икономичната версия с въздушно охлаждане пристига оборудвана с ефективен 100 мм барабан, докато версията с водно охлаждане има 190 мм спирачен диск.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин