Peugeot L750 R Hybrid Vision Gran Turismo: болид от космоса

0910
2017

На 30 май 1916, Дарио Реста пилотира своя PEUGEOT L45 към победата в легендарното автомобилно състезание Индианаполис 500, постигайки средна скорост от 135 км/ч. 100 години по-късно, в чест на стогодишнината от тази победа в Indy-500, PEUGEOT и PEUGEOT SPORT представиха PEUGEOT L500 R HYbrid Vision Gran Turismo през месец май, 2016 г. Сега, за да отбележат пускането на ексклузивната видео игра Gran Turismo Sport за PlayStation4 на 18 октомври, PEUGEOT и PEUGEOT SPORT представят своята нова, по-елегантна и по-спортна версия на автомобила; PEUGEOT L750 R HYbrid Vision Gran Turismo.

Прилепени към пътя и видимо слети с него, и двата модела носят отличителните стилистични черти на марката PEUGEOT. Със своята монокок конструкция от карбонови влакна и PEUGEOT L500 R  HYbrid  Vision  Gran Turismo, и PEUGEOT L750 R HYbrid Vision Gran Turismo са проектирани с мисълта за тежките условия по време на оспорваните състезания. За пилота тази радикално нова версия на автомобила обещава непознати досега усещания.

С постоянния си стремеж към по-голяма ефективност от PEUGEOT са оборудвали L750 R HYbrid Vision Gran Turismo с двигател с вътрешно горене и електрически мотор. Бензиновият двигател е с 580 к.с. и максимални обороти на двигателя 10 000. Това е подкрепено от електрически мотор със 170 к.с., предоставящи на PEUGEOT L750 R HYbrid Vision Gran Turismo обща мощност от 750 к.с. Електрическият мотор се захранва от литиево-йонна батерия с течно охлаждане. Секвенциалната 7-степенна скоростна кутия е свръхмодерна технология от света на моторните състезания. Целият агрегат от двигател и трансмисия е монтиран на задната ос. С двукръгова хидравлична спирачна система и четири вентилирани диска от карбонови влакна, с независимо предно и задно окачване, променящо височината на автомобила в зависимост от скоростта, с ковани магнезиеви джанти, PEUGEOT L 750 R HYbrid Vision Gran Turismo е проектиран да бъде максимално лек и аеродинамичен, за да предоставя впечатляваща динамика.

Тежащ едва 825 кг – със 175 кг по-лек от PEUGEOT L 500 R HYbrid – той ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди. Която и версия да изберете, и двете състезателни машини са идеално пригодени за 17-те локации и многото писти, налични във видео играта Gran Turismo Sport.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин