Peugeot e-Rifter изминава 164 км на магистралата

2103
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Peugeot e-Rifter: 164 км

Peugeot e-Rifter: „баничарка” на ток  – все още от тях не се предлагат кой знае колко. Peugeot предлага отскоро e-Rifter, който със 136 к.с. и предно задвижване може да развива максимална скорост от до 135 км/ч. Базовата версия е за хора, копито предпочитат полезната стойност пред блясъка. С капацитет от 50 кВтч. батерията на „французина” не е особено голяма, но и пък e-Rifter не е състезателен автомобил. Пробег на магистралата: 164 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин