Peugeot Design Lab празнува 5-тия си рожден ден


12
юни
2017

Студиото за глобален бранд дизайн на Peugeot, базирано във Велизи (Франция), е посветено на реализирането на неавтомобилни проекти. През последните пет години студиото е работило по над 60 проекта, включително емблематичния хеликоптер H160, проектиран за Airbus, концепцията на Peugeot за мобилен ресторант и наскоро пуснатия трамвай на Alstom за град Страсбург. Широк кръг от международни клиенти от много и различни сектори са се възползвали от дизайнерския и промишлен опит на студиото. Замислено като дизайнерско студио, то отговаря и за бранда Peugeot Cycles, както и за лайфтайл продуктите на френската марка.

Емблематични проекти в много сфери

През последните пет години Peugeot Design Lab създава впечатляващи продукти с известни партньори. Сред тях са хеликоптерът H160 за Airbus, страсбургския трамвай на Alstom, пиано за Pleyel и „La Marcelle“ – бар за стриди на колела за Gillardeau. Най-малко 60 клиенти са се доверили на експертния опит на студиото за дизайна и разработката на проекти в различни сектори: транспорт, продукти, енергия, спорт и авиация. Международните и френските клиенти варират по големина – от мултинационални, малки и средни компании до стартъпи.

„La Marcelle“ – бар за стриди на колела за Gillardeau

За Peugeot от студиото са проектирали концептуалния ресторант на колела „Le Bistrot du Lion“ и електрическата тротинетка e-Kick в партньорство с Micro. Студиото е оставило отпечатък и върху стила на Peugeot Cycles, включително най-новия модел – електрическия сгъваем велосипед eF01. Под логото с лъвчето студиото е проектирало куфари, часовници, бижута, дрехи, играчки и някои кухненски прибори.

Промишлен опит, ключът към успеха

Промишленият опит на Peugeot в продуктите извън автомобилния сектор е причината за създаването на Peugeot Design Lab през 2012 г. Над два века компанията, базирана в Сошо, произвежда инструменти, електроуреди, кафемелачки и дори лодки.

Студио за глобален бранд дизайн

Peugeot Design Lab предлага широка гама от услуги в 3 основни области: формулиране на идентичност на бранда, разработка на иновативни продукти и създаване на специални промишлени процеси, които да осигурят налагането на  идентичността на бранда. Всеки клиент и проект е уникален, гъвкавата структура на Peugeot Design Lab позволява индивидуални услуги, адаптирани към нуждите на всеки клиент. Дизайнерите на студиото са базирани в дизайнерския център на Peugeot във Велизи (Франция). Те работят и с дизайнерските студиа в Шанхай, Сао Пауло и Сан Франциско.

За да достига до нови клиенти, Peugeot Design Lab се фокусира върху дигиталните технологии – новият уебсайт на студиото е оптимизиран за смартфони и има профили в Instagram и Facebook.

Трамваят на Alstom за град Страсбург

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин