/ Peugeot 504 Break Riviera Pininfarina – сред звездите на London Concours 2023

Peugeot 504 Break Riviera Pininfarina – сред звездите на London Concours 2023

Тазгодишното ретро изложение в Лондон, което се открива след по-малко от две седмици ще включва изумителна селекция от поръчкови автомобилни творения. Събитието, което ще се проведе от 6-ти до 8-ми юни в Honorable Artillery Company в сърцето на града, предлага рядката възможност да се видят на живо изключително редки автомобили, като символичен център на експозицията ще бъде величественият Rolls-Royce 20/25 „Boat Tail“ от 1929 г. Неговата каросерия, напомняща на кърмата на елегантна моторница от 20-те години е изработена в Испания по поръчка на заможен американец, и е базирана на шаси от Rolls-Royce Phantom 20/25. Двигателят е 6-цилиндров редови с работен обем 3,7 литра.

Rolls Royce 20 25 Boat Tail

Селекцията ще включва и едно много специално изпълнение на Austin-Healey 3000 MK2 от 1961 г., превърнат в елегантно от британската компания WSM. Аеродинамичната надстройка е проектирана от Дъглас Уинстън-Спрат и е изработена от Robert Peel Sheet Metal Works в Кингстън, западен Лондон. Въпреки че резултатът е зашеметяващ, производствените разходи на прототипа възлизат на внушителните 1476 британски паунда, когато един нов Jaguar E-Type Coupe струва малко над £2000 . Това е единственият WSM, направен от Healey, и шоуто през юни ще бъде първото публично събитие от 70-те години насам, на което автомобилът ще бъде показан отново.

Austin Healey WSM

В Лондон ще бъде изложено и единственото по рода си плажно бъги с марката Matra направено през 1970 г. от Bertone. Базирано е на механика на Simca 1200S Coupe (също дело на Bertone) и се задвижва от 1200-кубиков 4-цилиндров двигател.

Шоуто през юни ще включва и специална, много стилна комби версия на спортното купе Peugeot 504, наречена Break Riviera.

Matra Buggy Bertone

Директорът на London Concours Андрю Еванс, споделя: „Нашите куратори отново надминаха себе си, като събраха изключителна и много разнообразна селекция от машини. Много от превозните средства не са били показвани публично от десетилетия, така че е истинска привилегия да ги представим на нашето шоу. Тези автомобилни уникати със сигурност ще заинтригуват и зарадват нашите гости. Нямаме търпение да ги посрещнем след по-малко от две седмици. Това ще бъде най-великото ни автомобилно парти досега.”

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин