Peugeot 504 от бъдещето


20
сеп.
2018

Студията E-Legend е електромобил с пробег 600 километра и изглежда наистина добре

Peugeot връща 504! Поне под формата на автономно движеща се Coupé-студия с името E-Legend, която ще видим по време на автосалона в Париж. Поводът за създаването на модела е 50-тият рожден ден на Peugeot 504 Coupe, елегантния двуврат модел.

Балансът между ретро-елеманти и футуристичен дизайн е превъзходен!

Интегрираните в тясната радиаторна решетка LED-светлини наподобяват на двойните фарове на оригинала. Най-впечатляващ е погледът отстрани. Дълъг преден капак, тясната талия и късата задница изглеждат спортно и до днес. С дължина от 4,65 метра E-Legend е с около 30 сантиметра по-дълъг от историческия си образец. А с широчината си от 1,93 метра изглежда доста атлетично. Топлият цвят на каросерията също напомня за 60-те години.

Концепцията е с 19-цолови джанти, а на предницата виждаме старото лого на Peugeot.

Кулминацията на E-Legend е вътрешното пространство. В него са цитирани елементи на оригинала 504, без те да изглеждат нелепо-ретро. Седалките например са в същия цвят, като при студията са покрити с кадифе, а не както при историческия образец с велур. Вторият доминиращ материал е черното дърво по подлакътника и в тапицериите на вратите – изглежда топло и благородно. E-Legend е задвижване от електромотор с 340 кВт. (462 к.с.), а задвижването е двойно. Максималната скорост на студията е 220 км/ч.

Капацитетът на батерията е 100 кВтч., което гарантира пробег от 600 километра. Индуктивно E-Legend ще разполага с ток за 500 километра след само 25 минути.

Още по темата

Card image cap
Китайски SUV атакува Европа

28
авг.
2017

Chery ще представи нов модел във Франкфурт

Card image cap
Hyundai „Le Fil Rouge“ – красива концепция на Coupé

6
мар.
2018

Hyundai представи на автосалона в Женева студията "Le Fil Rouge". тя ни дава представа за насоката на марката, както и за ново поколение кокпит

Card image cap

В последния брой:

Архив >