Peugeot 504 от бъдещето


20
сеп.
2018

Студията E-Legend е електромобил с пробег 600 километра и изглежда наистина добре

Peugeot връща 504! Поне под формата на автономно движеща се Coupé-студия с името E-Legend, която ще видим по време на автосалона в Париж. Поводът за създаването на модела е 50-тият рожден ден на Peugeot 504 Coupe, елегантния двуврат модел.

Балансът между ретро-елеманти и футуристичен дизайн е превъзходен!

Интегрираните в тясната радиаторна решетка LED-светлини наподобяват на двойните фарове на оригинала. Най-впечатляващ е погледът отстрани. Дълъг преден капак, тясната талия и късата задница изглеждат спортно и до днес. С дължина от 4,65 метра E-Legend е с около 30 сантиметра по-дълъг от историческия си образец. А с широчината си от 1,93 метра изглежда доста атлетично. Топлият цвят на каросерията също напомня за 60-те години.

Концепцията е с 19-цолови джанти, а на предницата виждаме старото лого на Peugeot.

Кулминацията на E-Legend е вътрешното пространство. В него са цитирани елементи на оригинала 504, без те да изглеждат нелепо-ретро. Седалките например са в същия цвят, като при студията са покрити с кадифе, а не както при историческия образец с велур. Вторият доминиращ материал е черното дърво по подлакътника и в тапицериите на вратите – изглежда топло и благородно. E-Legend е задвижване от електромотор с 340 кВт. (462 к.с.), а задвижването е двойно. Максималната скорост на студията е 220 км/ч.

Капацитетът на батерията е 100 кВтч., което гарантира пробег от 600 километра. Индуктивно E-Legend ще разполага с ток за 500 километра след само 25 минути.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин