Peugeot 208 WRX на Световния раликрос шампионат на FIA

1504
2016

След като миналата година завоюваха по забележителен начин отборната титла, Peugeot 208 WRX са готови отново да атакуват на 16-ти и 17-ти април в Монталегре (Португалия) своя трети сезон на изключително зрелищния Световен раликрос шампионат на FIA.

Световен шампион с отборна титла (единадесет пъти на подиума, от които пет победи), отборът на Peugeot Hansen ще разполага с два 208 WRX от по 540 коня за Тими Хансен (Световен вицешампион за 2015), както и за новото попълнение: Себастиан Льоб!

Peugeot Sport и Hansen Motorsport ще впрегнат други двe 208 WRX в новата академия Peugeot Hansen, която също ще носи цветовете на Red Bull и Total.

Победител в две състезания през 2015 за отбора на Peugeot-Hansen, Дейви Джийни ще се състезава през този сезон в европейските маншове на Световния шампионат за академията на Peugeot Hansen с опцията и за два отвъдoкеански манша. Освен това ще бъде и треньор на Кевин Хансен (Шампион на RX Lites 2015), който ще се посвети на Европейския шампионат с няколко изяви на световни маншове. Тези двама пилоти ще разполагат с версия 2015. 208 WRX е еволюирал още за третия сезон. След като през 2015 г. извършените модификации са основно върху шасито, този път инженерите са се концентрирали повече върху двигателя!

Състезанията по раликрос се провеждат на смесени трасета, 60% черен път и 40% асфалт. Те са дълги около 1 километър и понякога са осеяни със скокове. Пилотите биват поетапно елиминирани през уикенда и само седемте най-бързи и дръзки състезатели имат възможността да се борят на финала

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин