Peugeot 207: да обичаш означава да прощаваш

Peugeot 207 се харесва на дамите. Но препоръчителна покупка ли е малкият „французин” за 6000 лева?


26
май
2017

Ах, Клаудия! Това малкото червеното ти отива страхотно. Но дали дамата на снимката знае в какви неприятности може да се вкара с автомобил като Peugeot 207? В прегледа на качеството на AUTO BILD и TÜV малкият „французин” е на 111-то място – от общо 127.

Годината е 2006, а с 207 Peugeot ни сочи новия път при малките автомобили. За пръв път французите предлагат един модел с две различни лица. Предницата на базовите нива на оборудване Filou и Tendance е приятелски закръглена. Вариантите Sport и Platinum се отличават с по-агресивната си „муцуна” и повечко хромирани детайли.

Зрял автомобил: конкурентът на Polo с дължина 4,03 метра предлага място за петима пътници. Отзад обаче е относително тясно.

Предлага се избор между три четирицилиндрови двигателя: 1,4-литров 16V с 88 к.с. и два 1,6-литрови с по 109 к.с. – бензинов и дизелов с филтър за твърди частици. По-късно бяха представени и 1,4-литров бензинов мотор с мощност 73 к.с. и два, разработени съвместно с BMW четирицилиндрови двигателя с директно впръскване, които развиват 115, а с турбокомпресор – 150 к.с.

„Лъвчето” с три или пет врати (което се предлага и като комби SW или като кабриолет CC) се отличава с много добро оборудване дори и в базовите варианти: при Filou серийни са ABS, четири въздушни възглавници, електрически стъклоповдигачи отпред, централно заключване с дистанционно управление и електрическо сервоуправление. От Tendance серийни са въздушните възглавници за глави и климатичната инсталация. Но ESP е серийно едва от ниво на оборудване Sport, при всички останали за нея се доплащат 450 евро.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
Употребявани автомобили: „малкият” Golf за 11 000 лева

5
ян.
2017

Това, което преди около 20 години беше Golf, днес е war Polo. Компактно отвън, с достатъчно просторен интериор – комфортно, сигурно, безкласово. И един от най-добрите модели според TÜV. Тоест без никакви проблеми?

Card image cap
Jaguar S-Type на старо: проблеми, лош късмет и повреди

14
ное.
2017

По-старите S-Type създаваха много проблеми, но по-новите екземпляри са значително добри.

Card image cap
VW Touareg на старо: пустата му електроника е виновна!

6
юли
2017

Натрупалият годинки VW Touareg понякога има проблеми с механиката. Но проблемите с електрическата инсталация са по-чести.

Card image cap
BMW 730d на старо: удоволствие на изгодна цена

5
февр.
2018

Оказва се, че съвсем не е задължително луксът да е скъп. Употребяваното BMW 730d дава възможност да се доближите значително да мечтата си за комфорт - при това на съвсем умерена цена...

Card image cap
Аstra H: един Opel за вечността

14
ное.
2017

Третото поколение на Opel Astra е убедително със солидната си изработка и надеждност. Въпреки това ценовите равнища на Astra H на старо са уморени за радост на купувачите на употребявани автомобили

Card image cap

В последния брой:

Архив >