Peugeot 207: да обичаш означава да прощаваш

Peugeot 207 се харесва на дамите. Но препоръчителна покупка ли е малкият „французин” за 6000 лева?


26
май
2017

Ах, Клаудия! Това малкото червеното ти отива страхотно. Но дали дамата на снимката знае в какви неприятности може да се вкара с автомобил като Peugeot 207? В прегледа на качеството на AUTO BILD и TÜV малкият „французин” е на 111-то място – от общо 127.

Годината е 2006, а с 207 Peugeot ни сочи новия път при малките автомобили. За пръв път французите предлагат един модел с две различни лица. Предницата на базовите нива на оборудване Filou и Tendance е приятелски закръглена. Вариантите Sport и Platinum се отличават с по-агресивната си „муцуна” и повечко хромирани детайли.

Зрял автомобил: конкурентът на Polo с дължина 4,03 метра предлага място за петима пътници. Отзад обаче е относително тясно.

Предлага се избор между три четирицилиндрови двигателя: 1,4-литров 16V с 88 к.с. и два 1,6-литрови с по 109 к.с. – бензинов и дизелов с филтър за твърди частици. По-късно бяха представени и 1,4-литров бензинов мотор с мощност 73 к.с. и два, разработени съвместно с BMW четирицилиндрови двигателя с директно впръскване, които развиват 115, а с турбокомпресор – 150 к.с.

„Лъвчето” с три или пет врати (което се предлага и като комби SW или като кабриолет CC) се отличава с много добро оборудване дори и в базовите варианти: при Filou серийни са ABS, четири въздушни възглавници, електрически стъклоповдигачи отпред, централно заключване с дистанционно управление и електрическо сервоуправление. От Tendance серийни са въздушните възглавници за глави и климатичната инсталация. Но ESP е серийно едва от ниво на оборудване Sport, при всички останали за нея се доплащат 450 евро.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
VW T5 на старо: семейна мечта с недостатъци

17
мар.
2016

И като Т5 VW Bus е любимец на големите семейства, почитателите на приключенията и хоби спедиторите. При избор на употребяван екземпляр обаче трябва да се направи внимателна проверка – иначе може да се сблъскате с много проблеми

Card image cap
Toyota Corolla на старо: нищо не е невъзможно

19
ян.
2018

Традиционно японците винаги са постигали високи резултати и добри успехи. Това важи с пълна сила и за марката Toyota, където практичността и дългият живот на автомобилите е правило от много години. Тези два принципа са стабилен фундамент, върху който вече са изградени в милиони тиражи на модела Corolla.

Card image cap
E-клас (W 212) срещу 230.4 (W115): скука или легенда?

11
авг.
2017

За около 24 000 лева можете да закупите разумен Е-клас или добре запазен W 115. По-изгоден ли е олдтаймерът във всекидневието?

Card image cap

В последния брой:

Архив >