Peugeot 206 CC на старо: любимецът на козметичния бранш

С твърдия си сгъваем покрив Peugeot 206 CC грабна сърцата на гордите жени. Дали обаче малкият чаровник е способен и на продължителна връзка?


1
сеп.
2017

Жените си падат по типове като Peugeot 206 СС. Изглежда добре, открит е, но не е самохвалко. Освен това сваля мадамите с горещ стриптийз! Дали, като остарее, ще продължи да го прави Междувременно най-старите 206 CC станаха на 17 години, катo някои екземпляри страдат от неуплътненост и имат течове на вода и масло. Ядове създава най-вече твърдият сгъваем покрив. Цилиндрите на хидравликата протичат след време и в багажника започва да тече масло.

При високо скорост в завои задницата „танцува“. ESP имат моделите от 4/2003 г.

Не е възможен ремонт за уплътняване, а нов цилиндър струва 300 евро. Затова интересуващите се от се трябва да отворят и затворят многократно покрива, като следят за течове по механизма, и накрая да проверят нивото на маслото на хидравликата. Ако маслото не е достатъчно, ще имате проблеми със задвижването на покрива, а освен това помпата ще работи почти суха. Сухо трябва да бъде вътрешното пространство, но уплътненията на покрива невинаги си вършат работата правилно.

Нашият съвет: минете през автомивката. Както и качете колата на подемника – едва там ще видите някои от слабостите на 206 СС. Например често ръждясващите крайни ауспухови гьрнета, които рядка издържат повече от четири години. Или шарнирите на предната ос, които често са разбити. Дали все пак не става дума за самохвалко? Зависи много от предишния му живот. Отлично поддържаният 206 се с нетечащ и добре функциониращ покрив е добра покупка, рядко ще срещнете ръжда, а от април 2003 г. се появява и серийна ESP. Тя непременно трябва да е на борда, тъй като при движение с висока скорост в завои 206 СС често танцува със задницата си. Момичетата обаче харесват добрите танцьори.

Това ни дразни

При PEUGEOT 206 СС първо проверете покрива. Най-честият проблем са дефектните микропрекъсвачи , на базата на които електрониката определя позицията на покрива. Ако един от прекъсвачите не функционира, покривът ще се движи накриво. Доста скъп излиза ремонтът на протеклите хидравлични цилиндри, които задвижват елементите на покрива. Ако нивото на маслото на хидравликата спадне, може да се повреди хидравличната помпа. Ако покривът не е настроен правилно, през него може да влезе вода и да се чуват странични шумове. По-лошо е, когато елементите на покрива започнат да се търкат един в друг и се повредят. Останалите слабости на кабриолета 206 СС са същите като тези на затворените варианти. Спирачните дискове и крайното ауспухово гърне ръждясват, а шарнирите се износват.

ДВИГАТЕЛЯТ е издръжлив и бърз, но често има теч на масло и лошо уплътнение на изпускателния колектор

СПИРАЧНИТЕ ДИСКОВЕ: когато са незащитени от пръскаща вода, ръждясват бързо

Извод

Непременно: преди покупка отворете и затворете покрива няколко пъти, като проверите за течове и безпроблемен ход на покрива. Ако очаквате перфектен автомобил, то 206 СС не е вашият модел. Спирачките, шарнирите и ауспухът се износват бързо.

Още по темата

Card image cap
Най-важните аксесоари за вашата ваканция с кемпер или каравана

6
авг.
2017

Семейство Иванчеви са "професионални" къмпингари от 25 години. Тук разкриват тайните на перфектната отпуска на колела

Card image cap
Автомобили за млади шофьори под 10 000 лева

26
мар.
2018

След като вземете изпита за водачи, трябва да си купите и първия автомобил. Ще ви предложим седем бестселъра

Card image cap
Mazda MX-5 на старо: класик с дребни дефекти

14
дек.
2017

С течение на времето японското копие на класическия Lotus Elan се превърна в истинска класика. В повечето случаи MX-5 предлага удоволствие от шофирането комбинирано с надеждност до завидна възраст

Card image cap
Opel Astra H Caravan на старо: комби за мама

20
юни
2017

Надежден, приятен, икономичен: Opel Astra H Caravan е солиден тип, който остава в добра форма и на възраст. С тази кола колежката ни Надин ще вози своето бебе

Card image cap
BMW X5 (E70) на старо – предимства и проблеми

5
апр.
2018

На пазара за употребявани автомобили понякога големите и луксозни SUV-ове могат да се окажат доста изгодни предложения - особено, когато са на определена възраст. Но точно при внушителните SUV-ове трябва да бъдете особено внимателни - AUTO BILD ще ви разкрие силните и слабите страни на благородните SUV-ове