Peugeot стана на 210 години

2909
2020

От 26 септември 1810 г. до днес най-старата функционираща автомобилна марка в света продължава да се развива. На 26 септември 2020 г. PEUGEOT чества 210 години дръзновениe, страст и иновации.

От модната революция през 19-ти век до революцията в мобилността с велосипеди и автомобили, PEUGEOT винаги предизвиква правилата, за да промени стандартите за мобилност. За повече от два века светът се промени. Ежедневието ни в последното десетилетие е различно, белязано от дигитализацията, от нови начини на мислене, нови модели на потребление и нови методи за мобилност.

През цялото това време, PEUGEOT остава на водещи позиции, откривайки нови начини за придвижване, повече услуги за мобилност, нови успешни модели на повече пазари, с акцент върху електрическата мобилност.

За да отбележи годишнината, PEUGEOT разработи програма от събития и активности:

  • Създадено бе специално лого, посветено на 210-тия рожден ден на лъвската марка
  • През целия месец септември е в сила кампания с исторически оферти и лизинг със само 2,10% лихва за клиенти на нови автомобили.
  • В социалните медии ще бъдат показани 13 филма, разказващи за най-големите моменти на марката: PEUGEOT 205, Льо Ман 1993, PEUGEOT във WRC, служителите, PEUGEOT e-Legend Concept, Пайкс Пийк, шарлатаните на Indy 500, PEUGEOT 404, Арман Пежо, PEUGEOT Type 1, PEUGEOT 401 Eclipse, 6-те награди Автомобил на годината, рали Дакар.
  • На 26 септември новият PEUGEOT 508 PEUGEOT Sport Engineered бе избран от феновете за най-иконичният автомобил на марката за последните два века.
  • От 1 септември до 30 октомври, входът за всички посетители в музея  Aventure PEUGEOT в Сошо ще бъде 1 евро.
  • Колекция лайфстайл продукти, посветени на 210-тата годишнина на марката, са налични онлайн.  Тази колекция „Since 1810“ е направена за феновете и е брандирана с бяло лого на черен фон. Тя включва кухненски продукти, като мелнички и престилки, както и облекло, и миниатюрна кутия, съдържаща два емблематични модела на PEUGEOT.
  • От 28-ми септември 2020 в акаунта на PEUGEOT MOTOCYCLES в Instagram ще бъде избран най-иконичният скутер от селекция от 12 модела. С традиции в производството на мотоциклети от 1898 г., PEUGEOT MOTOCYCLES е най-старата 2 и 3-колесна марка, която все още функционира. 

Сред най-забележителните постигнати иновации са:

  • 1982 г.: първият скутер с пластмасова каросерия в Европа,
  • 1996 г.: първи сериен електрически скутер Scoot’Elec,

2003 г.: първият 125 кубиков скутер, оборудван с ABS с Elystar 125.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин