Peugeot се завръща на пазара на пикапите


26
юни
2017

Peugeot представя новия си пикап. Той бележи завръщането на марката на пазара на пикапите на африканския континент, наред със засилване на международното присъствие на марката. Със забележителен интериор и стандартно оборудване новият пикап Peugeot притежава основните характеристики на сегмента – здравина, издръжливост и задвижване 4×4.

Новият пикап Peugeot с дължина от 5,08 метра е част от сегмента на компактните пикапи с двойна кабина. С годишни продажби от около 56 000 броя този сегмент представлява 10% от целевите пазари, включващи страните от Магреб и западна Субсахарска Африка. Дизеловият двигател и трансмисията 4×4 заемат водещо място със съответни дялове от 92% и 77%.

Автомобилът материализира амбициите на PSA за завръщане на пазара на пикапите наред с разрастване на международното ѝ присъствие. Peugeot съживява историята си в сегмента на пикапите, особено на африканския континент, в която изпъкват емблематичният модел 403 от 1956 г., 404 от 1967 г. и 504, който го наследява до 2005 г., последната година на производство в Нигерия.

С висока средна линия, вертикална предна част, хоризонтален преден капак и голям пътен просвет (от 210 до 215 мм в зависимост от версията) новият пикап Peugeot има всички основни характеристики на сегмента. В унисон със стила на новите SUV автомобили на марката, емблемата на лъва е разположена в центъра на голямата предна решетка. Надписът Peugeot, щампован на задния панел, напомня на емблематичните му предшественици Peugeot 404 и 504.

Новият пикап е функционален, солиден автомобил с отлична проходимост върху всякакви терени. Кабината и товарната платформа са монтирани върху стълбовидно шаси с твърда задна ос, 4-листови ресори и гуми Yokohama като стандартно оборудване. Тези характеристики осигуряват надеждност и издържливост, адаптирани спрямо товара, и висока проходимост върху всякакви терени и при всякакви условия.

Товарната платформа с дължина 1,40 метра и широчина 1,39 метра e оборудвана с куки за закрепване. Стените и подът са със специално покритие от смола, което допринася за здравината и твърдостта на цялото товарно отделение. Полезният товар на автомобила е 815 кг.

Новият пикап е оборудван със задвижване, чиито показатели отговарят на най-важните изисквания на пазара. 2,5-литровият надлъжен дизелов двигател с турбокомпресор и система Common Rail, свързан с 5-степенна механична скоростна кутия, развива 115 к.с. и 280 Нм въртящ момент. Той е наличен във версии на задвижване 4×4 с понижаващи предавки и 4×2. Версията 4×4 се отличава от версията 4×2 по хромираната арка на нивото на товарната платформа, покривните рейки и страничните стъпенки.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >