Peugeot разкри новото си оръжие за Дакар

Новият 3008 DKR разполага с климатик – за радост на състезателите!

1309
2016

Новият Peugeot 3008 DKR следва екстремната визия на 3008, която изостря отличителните му черти и чудовищните му  пропорции.

Състезателният автомобил остава верен на концепцията SUV, с черен декор, разположен върху пищната задна част и хромиран кант, който подчертава линията на покрива. Видът на предната и задната част на автомобилите е сходен в областта на светлините, радиаторната решетка и напречната лента с червени нокти.

p-20160912-02434_news

В техническо отношение в Peugeot Sport са работили основно върху окачването (амортисьори и геометрия), за да подобрят още поведението на автомобила, охлаждането и масата, която се запазва, въпреки добавянето на няколко укрепващи елемента и най-вече на климатична система, която със сигурност ще бъде високо оценена от екипажите.

Двигателят също е бил важна цел при работата, тъй като е трябвало да се адаптира към новия регламент на ФИА, според който дизеловите автомобили с 2 задвижващи колела трябва да намалят диаметъра на входящия въздуховод от 39 на 38 мм, а това води до загуба на около 20 коня. Инженерите са направили всичко възможно, за да компенсират този неблагоприятен ефект и най-вече да улеснят работата на двигателя при ниски обороти. Сериозни усилия са положени и за постигане на по-голяма надеждност на средата на двигателя. p-20160912-02430_news

Екипажите на отбора Peugeot Total остават същите през 2017 г. Стефан Петерханзел / Жан Пол Котре, Карлос Сайнц / Лукас Круз, Сирил Депре / Давид Кастера и Себастиан Льоб / Даниел Елена ще застанат на старта на Дакар 2017 на борда на четири нови пламтящи автомобила 3008 DKR.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин