Peugeot разкри новия 3008

Завесата пред новия Peugeot 3008 най-накрая се вдигна: моделът ще бъде лансиран официално в Париж тази есен

2405
2016

От няколко години във всички сегменти пазарът на SUV автомобили се разраства. В европейския C-сегмент, все още най-големият и най-разнообразен, продажбите на SUV са се увеличили два пъти и половина от 2009 г. – датата на лансирането на първото поколение Peugeot 3008. Сега, в Европа, по отношение на всички сегменти, един от всеки десет автомобила принадлежи към семейството на SUV. Французите реагират на тази тенденция с новото поколение на 3008 – модел, който до момента се доближаваше повече до ван.

Внедряването на футуристичния i-Cockpit в комбинация с head-up дисплей като стандартно оборудване е сред основните акценти в интериора, заедно с по-компактния волан. В центъра на таблото е поставен голям 8-инчов тъчскрийн, а под него има шест елегантни лостчета, подобни на клавиши на пиано. С натискане на бутон 3008 се променя спрямо всички сетива: към зрението с промяна в яркостта на околното осветление и цвета на екраните, към слуха, чрез настройките на музикалния еквалайзер, към допира с масажните функции на седалките и към обонянието чрез дифузера на парфюм. Благодарение на Mirror Screen съдържанието от мобилния телефон се прожектира върху екрана в колата. Водачът има незабавен достъп до две режима на шофиране: Boost (динамичен) и Relax (по-спокоен). шофиране.

Екстериорният дизайн вече създава усещане за типичен SUV: тук откриваме балансирани пропорции с вертикална предница, дълъг преден капак, висока средна линия и увеличен клиренс. Пронизващ котешки поглед идва от тесните фарове, а в центъра на радиаторната решетка е разположен гордо лъвът.

Благодарение на новата EMP2 платформа, новият 3008 е по-лек от предшественика си с около 100 кг. Машината разполага със системата Advanced Grip Control за оптимизиран контрол на сцеплението с пет режима (стандартен, за сняг, за офроуд, за пясък и ESP OFF), както и с асистент за слизане по наклон.

Задната седалка „Magic Flat“, сгъваща се в съотношение 2:1, осигурява равен под за товари. Трябва да държите нещата си разделени? Искате лесно товарене или да извлечете максимума от своите дейности през свободното време? Иновативният плъзгащ се под с две позиции спомага за лесно ползване на пространството на багажника и дори можете удобно да седнете на него без да се изцапате. Изключително дълъг товар? Сгъващата се седалка на пътника отпред предоставя пространство за товари, дълго 3 м! И при всички версии централният подлакътник на задната седалка е оборудван с отвор за ски… Към тази добре обмислена функционалност можете да добавите електрическата задна врата с функция хендсфри, която може да се отвори или затвори чрез просто движение на крака под задната броня. Багажникът е с обем 520 л при вдигнати седалки.

3008 в Европа се възползва от предимствата на гама двигатели Euro 6.1. Клиентите могат да избират между две турбобензинови моторизации (с обем 1,2 или 1,6 л и мощност 130 или 165 к.с.), както и между четири дизелови (1,6 и 2,0 л, 100-180 к.с.). Базовите дизелови и бензинови изпълнения са комбинирани с ръчни трансмисии (съответно 5- и 6-степенни), за по-мощните версии има автоматични скоростни кутии.

3008 предлага нови персонални решение за мобилност: електрически сгъваем скутер (e-Kick) или електрически сгъваем велосипед (e-Bike). e-Kick или e-Bike имат отредено място в багажника и презареждат батериите, докато автомобилът се движи.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин