Peugeot пуска Partner Tepee на ток

1602
2017

Моделът с автономен пробег 170 км ще бъде представен на автосалона в Женева през март

Новият Peugeot Partner Tepee Electric обединява предимствата на компактния ван Partner Tepee c удоволствието от шофирането на електрически автомобил. Автономният му пробег от 170 км отговаря на потребностите на повечето европейски водачи, които шофират средно по-малко от 60 км на ден. Така чудото на пространството отваря нови възможности за ползване на електрическите автомобили: споделените пътувания с петима души или семейните развлекателни дейности например вече са съвместими с електрическата мобилност. Световното лансиране на Peugeot Partner Tepee Electric ще бъде по време на Автомобилния салон в Женева през март. Автомобилът ще излезе на пазара през септември.

Partner Tepee Electric предлага 5 седалки с възможност за изваждане на трите от втория ред за освобождаване на равен под. Обем на багажника достига до 1350 литра с 5 човек на борда или 3000 литра с двама и извадени седалки от втория ред. За още по-голямо спокойствие и комфорт по време на пътуванията новият Peugeot Partner Tepee Electric предлага функции, управлявани дистанционно от смартфон, таблет или компютър:

  • Програмиране на отоплението или климатизацията в купето;
  • Преглед на заряда на батерията;
  • Оценка на продължителността до следващото зареждане.

В унисон със съвременността, новият Peugeot Partner Tepee Electric се отличава с идеално интегриран голям, 7-инчов, цветен сензорен екран в средата на бордното табло, винаги пред погледа и на една ръка разстояние. Инфотейнмънт системата включва също най-доброто от автомобилната свързаност: Bluetooth, USB порт, както и функция MirrorScreen за прожектиране на съдържанието от екрана на смартфон. Навигация, налична като опция, включва ограничаване на скоростта и извеждане на информация за трафика.

Режимът за бързо зареждане до 80% за 30 минути, наличен като опция, позволява на водачите повече ежедневни пътувания. От Peugeot разкриват, че Partner Tepee Electric осигурява е с около 30% по-евтина поддръжка в сравнение с конвенционален модел. Батерията има гаранция за осем години или 100 000 км, а електрическото захранване има гаранция за пет години или 50 000 км в зависимост от това кое настъпи първо.

Електрическият мотор —компактен, синхронен с постоянни магнити, и мощност 49 кВт (67 к.с. ) и максимален въртящ момент 200 Нм — е разположен под предния капак.Двете литиево-йонни батерии, с висока енергийна плътност и капацитет 22,5 кВтч, са позиционирани до подрамата от двете страни на задното окачване. А това снижава центъра на тежестта, но и запазва обема на багажника. Отворът за стандартно зареждане (15 часа) е разположен върху предния десен калник, докато отворът за бързо зареждане заема мястото на отвора на резервоара за гориво на левия заден калник.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин