Peugeot проектира Еxpert като мобилен ресторант за стриди… с най-готината кухня на колела!

2503
2017

Вероник Жилардо e изключително впечатлена от дизайна на мобилния ресторант PEUGEOT Foodtruck, le Bistrot du Lion. Като ко-директор на компанията тя иска да предложи дегустации в градските центрове. По нейна молба Peugeot Design Lab проектира иновативен пътуващ бар за стриди. Оборудван с плот и бар, който се плъзга навън от задната част на новия Peugeot Expert, ресторантът на колела на Жилардо позволява на поднасящия стридите и неговите клиенти да споделят едно и също пространство, което създава по-лично изживяване в сравнение с обикновения мобилен щанд за храна. Наречен La Marcelle в чест на дъщерята на основателя на Жилардо, стриденият бар е изложен на показ от 8 март близо до остров Олерон във Франция.

Екипът на Peugeot Lab Design проектира пътуващ бар за стриди за Жилардо с цел да създаде ново и по-лично изживяване за клиента. Поднасящият стридите стои на същото ниво като своите клиенти, които могат да гледат как той приготвя стридите им съвсем като в суши бар. Обучен от Meilleur Ouvrier de France – звание, което френските майстори печелят на върха на кариерата си – поднасящият стридите има всички необходими инструменти под ръка, докато приготвя стридите Жилардо. Изработеният по поръчка работен плот остава безупречно чист, благодарение на отвор, през който се изхвърлят черупките.

Peugeot Design Lab създаде ресторант на колела, който е толкова компактен, когато се придвижва, колкото и иновативен със своя дизайн на бар за стриди, разгъващ се от задната част на автомобила. Той може да бъде инсталиран от един човек за няколко минути. Създаден на базата на новия Peugeot Expert, автомобилът може да бъде паркиран навсякъде, веднага след като барът бъде сгънат. Неговите 1,9 м височина и 4,96 м дължина му позволяват достъп дори до подземните паркинги. Дизайнерите са вградили мивка, хладилник, приспособления за съхранение, нагревател за вода и разгъващ се бар само в 5,8 куб.м полезен обем.

Peugeot Design Lab създаде La Marcelle като посланик на Maison Gillardeau. Мобилната задна стена е направена от неръждаема стомана, шисти и дърво, черпейки вдъхновение от материалите, традиционно използвани от фермите за стриди. Стридите Жилардо са резултат от период на култивиране, който продължава между три и пет години и през който стридите се отглеждат на внимателно поддържани места. Черупките им са лазерно гравирани като гаранция за ексклузивност. Ценителите обичат тяхната извита, правилна форма, която обещава сочно месо с фин аромат. Марсел Жилардо, дъщеря на основателя, работи енергично за компанията в началото на двадесети век с енергия, увереност и финес.

„La Marcelle“ е официално открит на 8 март 2017 г. – Международния ден на жената. Той може да бъде видян в Бурсфран-ле-Шапю, град, разположен на морския бряг срещу остров Олерон. Тези първи, подвижни демонстрации на престижната марка няма да останат единствени по рода си.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин