Peugeot представи новия 2008 в Китай

2211
2019

PEUGEOT представя за първи път пред световната публика новия SUV PEUGEOT 2008 и разгръща последователната си продуктова стратегия за плавен  енергиен преход без компромиси с удоволствието от шофирането. Новият SUV PEUGEOT 2008 – визията на Марката за едно вълнуващо автомобилно бъдеще, изпъква със своя мощен и отличителен дизайн и модерни технологии (PEUGEOT i-Cockpit® 3D). Базиран на общата модулна платформа, разработена с DONGFENG, той предоставя на китайските клиенти простор и свободата да избират между двигател с вътрешно горене и електрическа мощност.

Новият изцяло електрически SUV PEUGEOT e-2008 разширява електрифицираната гама на PEUGEOT в Китай, представена в Гуанджоу: SUV PEUGEOT 4008 4WD PHEV (Plug-in Hybrid) и седанът PEUGEOT 508 L PHEV, представени съответно през септември и април 2019 г.

Новият SUV PEUGEOT 2008 изпъква в своя сегмент с мощния си, изваян и дързък дизайн.  Той съдържа отличителните елементи на стила на Марката със светлинния подпис с 3 следи от нокти на предните фарове (в зависимост от версията) и задните светлини, както и черната лента на задната врата. Пропорциите са отчетливо характерни за SUV автомобил, с горда и разпознаваема предна част, големи 18-инчови джанти, щедър пътен просвет и фасетиран профил, изваян от един блок.

Новият SUV PEUGEOT 2008 е високотехнологичен, оборудван с последните иновации на Марката, включително новото поколение PEUGEOT i-Cockpit® 3D за обогатено изживяване. Компактният волан допринася за пъргавината и удоволствието от шофирането, а 7- или 10-инчовият сензорен екран (в зависимост от версията) оптимизира достъпа до функциите на автомобила и увеличава ергономичността. Новият SUV PEUGEOT 2008 е оборудван в Китай с Apple Car Play и Baidu Car Life.

SUV PEUGEOT 2008 е първият електрически автомобил на Марката с батерия в Китай. Той предлага на китайските клиенти силата на избора и е наличен с електромотор или с бензинов двигател THP 100 kW DCT.

Новият SUV PEUGEOT 2008 е базиран на общата модулна платформа CMP (Common Modular Platform), разработена с DONGFENG. Както в електрическата си версия, така и във версията с двигател с вътрешно горене функционалният нов модел може да се похвали с максимално CMP междуосие от 2,65 м, което осигурява забележителен простор за пътниците на задните седалки и голям багажник. Всички клиенти се възползват от едно и също изживяване зад волана на PEUGEOT:  утвърждаване чрез дизайна, удоволствие от шофирането и технологична диференциация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин