Peugeot празнува 70 години производство на комбита

1008
2021

От семейния PEUGEOT 203 комби до новия PEUGEOT 308 SW: марката пише своята история в света на комби автомобилите. Наскоро PEUGEOT представи изцяло новия PEUGEOT 308 SW, модел с изразен силует, който  демонстрира отличителен профил и изтънчена задна част. Ефективен и ултрамодерен автомобил предлагащ предимствата на сегмента на компактните комби модели.

Съвременният комби автомобил е по-оборудван, по-мощен, по-привлекателен и по нищо не отстъпва на останалите леки автомобили. Същевременно той запазва онова, което винаги е правило този сегмент специален: издължен силует и голям товарен обем.

Малко история

Първият комби автомобил PEUGEOT датира от 1949 г. – годината, през която е лансиран PEUGEOT 203. По това време сегментът все още прохожда и никой не знае дали наистина има клиенти за този тип автомобили. Но марката на Лъва съзнава, че се е заела с нещо важно до такава степен, че предлага две версии на своя комби модел PEUGEOT 403: семеен комби автомобил и базова лекотоварна версия.

Тези модели са толкова добре приети, че PEUGEOT получава стимул да доразвие своето предложение. Още през 1956 г. базираният в Сошо производител лансира PEUGEOT 403 комби, който също се предлага като семеен комби автомобил и лекотоварна версия. През 1962 г. той е заменен от PEUGEOT 404 комби, докато PEUGEOT 203 комби изчаква до 1965 г., когато излиза приемникът PEUGEOT 204.

Историята продължава и с течение на времето се пишат нови глави: PEUGEOT 304 и 504 комби през 70-те, PEUGEOT 305, 505 и 405 комби през 80-те, PEUGEOT 306 и 406 SW през 90-те години. В началото на новия век PEUGEOT доразвива предложението с два оригинални модела: PEUGEOT 206 SW, който идва в особено малък размер за комби автомобил, и PEUGEOT 307 SW, който възражда някои добри идеи, познати от минивановете.

Списъкът продължава със SW версиите на първия PEUGEOT 308 и PEUGEOT 407, както и първото и второто поколение PEUGEOT 508. С всички тези модели вероятно не е преувеличено да се каже, че почти всеки може да извика някаква форма на PEUGEOT комби в спомените си.

Новият PEUGEOT 308 SW: следващата глава

През 2021 г. нов комби автомобил PEUGEOT излиза на сцената: новият PEUGEOT 308 SW. Подобно на седана, на който е базиран, този модел несъмнено е един от най-привлекателните автомобили в своя сегмент.

608 литра товарен обем и дори 1634 литра с напълно сгъната задна седалка: в багажника на PEUGEOT 308 SW има много място, дори изобилие от пространство! Новият PEUGEOT 308 SW е също практичен, със задна седалка (делима в съотношение 2/3-1/3), която може да бъде сгъната директно от багажника с помощта на бутони от двете страни.

Междуосието на новия PEUGEOT 308 SW е удължено с 55 мм в сравнение със седана. Тази промяна осигурява повече пространство за пътниците отзад, а също придава на автомобила по-солиден силует, който изглежда здраво стъпил на четирите си колела.

Независимо дали е седан или SW, новият PEUGEOT 308 има 10-инчов 3D дигитален дигитален панел и иновативен 10-инчов централен сензорен екран с висока резолюция с новия PEUGEOT i-Connect® Advanced. Напълно конфигурируеми лостчета „i-toggles“ заменят традиционните физически бутони за управление. Малкият волан, друга неделима част от PEUGEOT i-Cockpit®, позволява на водача да се почувства едно цяло с автомобила.

Първите бройки на новия PEUGEOT 308 SW ще поемат по пътищата през следващата година. PEUGEOT ще предлага няколко двигателя от момента на лансирането, включително два plug-in хибридни двигателя с мощност 180 и 225 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин