Peugeot въвежда технологията BlueHDi при Boxer

1509
2016

Peugeot приключи въвеждането на своята гама двигатели Euro 6 в сегмента на големите фургони. Boxer използва нови мотори 2.0 BlueHDi, конструирани и произведени от PSA. От 2013 г. технологията BlueHDi се развива и бива подлагана на тестове при седаните и SUV-овете с емблемата на лъва, като позволява обработката на до 90% от азотните окиси (NOx) и до 99,9% от твърдите частици, включително и най-фините. Тази технология, призната за най-ефективната на пазара при обработка на вредните емисии от дизеловите двигатели, позволява също така и намаляване на разхода и емисиите на CO2.

Новата гама двигатели 2.0 BlueHDi на Boxer предлага 3 нива на мощност, които са сред най-търсените на пазара:

  • 110 к.с. и 300 Нм – с 50 Нм повече в сравнение с предишния двигател;
  • 130 к.с. и 340 Нм – с 20 Нм повече в сравнение с предишния двигател;
  • 160 к.с. и 350 Нм – с 10 к.с. повече в сравнение с предишния двигател.

Те се предлагат в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, както и с функцията Stop&Start, налична за всички версии.

Двигателите BlueHDi дават възможност на PEUGEOT Boxer да покаже рекордно нисък разход в сегмента на големите фургони: от 6,0 л/100 км или 154 г/км CO2, или понижение с 1,1 л/100км и 30 г CO2 за най-продаваната версия с мощност 130 к.с.; запазване на максималната скорост; подобрено с 4 сек време за ускорение от 0 до 100 км/ч и с 8 сек за доускорение при версията с мощност 110 к.с.

Технологията BlueHDi включва и системата SCR (Селективна каталитична редукция) в допълнение към филтъра за твърди частици (FAP) с добавка. Резервоарът за AdBlue с обем 15 л позволява пробег около 10 000 км с едно зареждането. За по-голяма сигурност и комфорт при шофиране, благодарение на камерата, разположена над предното стъкло, Boxer може да предложи вече и функцията за разпознаване на пътните знаци, както и автоматично превключване на светлините. Обемното Peugeot предлага и нова ESP. Нейното калибриране се съчетава с широка гама междуосия, което осигурява и повече възможности за трансформации на модела. За любителите на кемперите Boxer осигурява функцията „прекъсвач“ за по-дълго съхранение на живота на акумулатора по време на дългите периоди в неподвижно състояние, както и новите, още по-комфортни седалки тип „капитански“.

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин