Performance-версия при фейслифта на DS 3 и DS 3 Cabrio

Премиум брандът на Citroen DS прави фейслифт на DS 3 и DS 3 Cabrio. Освен нова техника и нови мотори в бъдеще ще има и мощна Performance-версия

1901
2016

Citroen обособи моделите DS в отделна марка. Сега „шевроните“ изчезват и от предницата на DS 3. С фейслифта идват нова техника и нови двигатели. От март 2016 г. ще бъде предлагана и мощна версия с 208 к.с.

Наред с променена предница и LED-фарове за мъгла има още някои леки промени по външния вид. DS 3 подчертава индивидуалистичния си характер с 2-цветно боядисване в 78 комбинации, както и с многобройни възможности за персонализация. Нов 7-инчов тъчскрийн в интериора ще представя информацията от инфотейнмънт система. Благодарение на Mirror Screen системата гарантира по-добра свързаност със смартфони. Според DS броят на копчетата в кокпита е намален с 20. Новост са функциите за автоматично спешно повикване при инцидент, електронната сервизна книжка и позиционирането на автомобила при кражба. Клиентите ще могат да поръчат също асистент за автоматично спиране, камера за заден ход, асистент за потегляне по наклон и др.

Силуетът остава непроменен - а възможностите за персонализация са безброй.

Силуетът остава непроменен – а възможностите за персонализация са безброй.

Ще се предлагат общо 8 моторизации, сред които три 3-цилиндрови бензинови, две 4-цилиндрови бензинови и две дизелови. 3-цилиндровият PureTech 130 (със 130 к.с.) е новост и се комбинира със Start-Stop система. Вариантът му със 110 „коня“ в бъдеще ще бъде в тандем с 6-степенна трансмисия. Върховата моторизация е DS 3 Performance с 4-цилиндров бензинов агрегат с 208 к.с., съчетан със 6-степенна трансмисия с Torsen-диференциал. Най-мощната версия на DS 3 ще бъде с по-спортно окачване и по-добри спирачки, намален с 15 мм клиренс и по-широка следа. Тя ще се разпознава по черните двойни ауспухови тръби, черните 18-цолови джанти с черни спирачни апарати отпред и обгръщащите телата седалки в кокпита.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин