Passat-ът със зареждане от контакта и 218 к.с. вече е в България

Празник на електричеството отбелязва официалната премиера на Passat GTE в България

0103
2017

На 28 февруари в Порше София Юг бе представен официално дългоочакваният модел от електрическата гама на Volkswagen: Passat GTE Plug-In хибрид. Представянето беше свързано с демонстрация на технологии за произвеждане на ток от ежедневна човешка дейност. И макар на този етап това да е преди всичко интересна демонстрация, Volkswagen вярва, че съвсем скоро ще живеем в свят, в който този тип мислене, търсенето на устойчива ефективност и спестяването на природни ресурси ще направи магистралите непрекъснато индуктивно „гориво“ за мобилността, а паркоместата – зарядни станции. На първо място е време да започнем да гледаме сериозно в тази посока. И да гарантираме, че преди всичко Земята ще оцелее, а не да търсим изход на нова планета, докато не сме си научили урока.

Passat GTE е Plug-In хибрид. Моделът предлага три различни вида задвижване и три различни изживявания на борда на елегантен, мъжествен автомобил. В електрически режим Passat GTE изминава до 50 км и може да се зарежда в електрическата мрежа през буксата зад емблемата Volkswagen отпред. В режим хибрид пъргавият електрически мотор работи заедно с мощен турбобензинов двигател и постига впечатляваща икономичност от комбиниран разход едва 1,7л/100км и над 1000 км пробег с едно зареждане. И на трето място, за разлика от повечето останали хибриди, GTE режимът предлага и спортно изживяване – комбинирана системна мощност от 218 конски сили, ускорение от 0 до 100 км/ч за 7.4 сек и максимална скорост над 220 км/ч.  Passat GTE се продава от януари в България, като цените започват от 78 915 лв. Моделите GTE са оборудвани стандартно с екстри като специални луксозни решения в интериора и екстериора, амбиентно осветление, LED светлини, безконтактно заключване, отопление на седалките, преден и заден парктроник, мултифункционален цветен дисплей „Premium“, система за рекуперация на спирачната енергия и др.

Моделът Passat GTE бе представен зрелищно в София като иновация в един по-широк контекст, обявен като
Празник на електричеството. Празникът на електричеството, проведен в реновирания продажбено-сервизен комплекс Порше София Юг, представляваше изложение на прототипи на български технологични компании, които генерират енергия от ежедневна човешка дейност. Robotev поканиха гостите да генерират заедно ток на пешеходна пътека, като отварят и затварят вратите на шоурума или рисуват с електрическо мастило. Playground Energy показаха своята фитнес-пътека и географска карта, които произвеждат електричество при ходене и докосване. Всички джаджи събираха електричество в реално време, демонстрирано на дисплей и колкото повече хора генерираха заедно енергия, толкова повече батерията се запълваше. Когато гостите съвместно произведоха достатъчно електричество, автомобилът беше готов да се разкрие, придвижвайки се напълно безшумно в залата сред прототипите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин