AUTO BILD България / Panamera-та, която засенчва Aventador (само с антикрилото си)

Panamera-та, която засенчва Aventador (само с антикрилото си)


30
окт.
2017

Porsche Panamera Turbo е автомобил, с който няма как да останете незабелязани. Ако обаче искате пред дискотеката наистина да не виждат друго освен вашата кола, ще се наложи да се постараете, като добавите Widebody-пакет, изработени специално за колата джанти от RAD48, както и Airride-окачване. Така дори в море от суперавтомобили вашата Panamera ще събира погледите. На моменти обаче вниманието може да ви дойде в повече: особено ако германските ченгета ви спрат и се заядат заради задния спойлер, на който успешно ще можете да гладите всеки фрак. На това съоръжение ще можете да се наслаждавате извън Германия, където свръхстрогите регулации няма да го позволят. Там, където Bentley-та напразно опитват да „изгреят” сред тълпата, а Ferrari-тата са масови като Golf „четворка” у нас, Panamera-та Turbo с чудовищен спойлер успява да изпъкне – да, познахте правилно – става дума за изложението Top Marques в Монако. Направо не можете да си представите какво е усещането да караш зад някой Aventador и хората да обръщат глави не към Lambo-то, а към Aventador-а!

Иначе Panamera-та Turbo от 2009 г. разчита на серийните 500 к.с., които 5-литровият V8 Turbo генерира, в комбинация със 7-степенна PDK-трансмисия. Окачването е HP Drivetech Airride с 2 компресора и 19-литров резервоар. Каросерията е „раздута” с Widebody-пакет – отпред с по 4 см, отзад с по 8 от всяка страна. Джантите са 3-компонентни алуминиеви 11×21 ET0 отпред и 12,5×21 ET-18 в цвят „brushed silver“. Те са обути в гуми Falken (255 отпред, 295 – отзад). По спирачната система не са правени подобрения.

Още по темата

Card image cap
Carlex превръща Vito в AMG

25
авг.
2017

Mercedes Vito като AMG?! Това, което го няма серийно от завода, може да бъде създадено от полските тунинг специалисти. Дали обаче зад атрактивната външност се крие нещо повече?

Card image cap

В последния брой:

Архив >