Pagani Zonda S като творение на изкуството

2905
2018

Художничката от Саудитска Арабия Шалемар Шарбатли се е специализирала върху преобразяването на обекти от всекидневието. В нейния случай автомобилите играят специална роля. Така на уебсайта ѝ има снимки на яркооцветени Porsche 911, Ferrari 360 Modena и Mini John Cooper Works. Този път художничката се е заела с Pagani Zonda S и го е превърнала в творение на живописното изкуство. Автомобилът бе показан в Монако, в рамките на състезанието от Формула 1 на 27-ми май 2018 г.

Произвежданият от 1999 до 2017 г. Pagani Zonda S е един от най-вълнуващите спортни автомобили на света. Изглежда дизайнерите са искали да обединят закръглените форми на жена с агресивната визия на бомбардировач. Първоначално автомобилът е покрит с фолио от специалистите по опаковане от D-Factory Italia. В продължение на четири дни интензивна работа Шарбатли е изрисувала цялата каросерия на Pagani Zonda S.

Цветовете преминават от студената в топлата гама. Предницата е в синьо и светлозелено, докато отстрани тоновете са червени и розово-червени. Вътрешното пространство е оформено от специалистите на тема кожени тапицерии от Foglizzo, които също предлагат кожа в различни цветове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин