Pagani Huayra R ще бъде първият Huayra с атмосферен мотор

1703
2021

Според слуховете Pagani Huayra R ще получи изцяло новоразработен V12-атмосферен двигател с 900 к.с. Появи се нов тийзър на модела!

Информацията вече е официална: Pagani ще пуснат още един! Мнозина смятаха, че Roadster BC ще бъде последният Pagani Huayra. Сега обаче се разбра, че Pagani ще пусне на пазара Huayra за пистата, задвижван от атмосферен двигател. Италианците пуснаха нов тийзър за Huayra R – като освен това дадоха информация и за датата на представянето на модела!

Новият тийзър показва силуета на Pagani Huayra R

Дълго време около обявения през ноември 2020 г. проект Huayra R цареше тишина. Сега стана ясно, че супер-ексклузивният Huayra ще бъде показан на 18-ти март 2021 г. Нов тийзър на модела ни загатва за силуета на автомобила, напомнящ неслучайно на показания през 2009 г. Zonda R. Засега няма много информация относно проекта. С едно изключение: във видео Хорацио Пагани издава, че Huayra R ще бъде задвижвана от нов атмосферен двигател. Това не е сензация, тъй като във всичките си досегашни версии (Coupé, BC, Roadster, Roadster BC, Imola) Huayra залагаше на 6-литровия V12 агрегат на Mercedes AMG. Макар и с различна степен на мощността, V12-атмосферен мотор имаше и във всички модели на Zonda.

V12 атмосферен двигател с 900 к.с. в Pagani Huayra R?

V12 моторът на Huayra R ще бъде разработен в сътрудничество с подразделението за моторен спорт на Mercedes AMG HWA и вероятно ще разполага с 900 к.с. при над 9500 оборота. Числа, които звучат впечатляващо дори и само на хартия. Дали Huayra R ще бъде само единична бройка или ще бъде произведен в малка серия, засега не се споменава. Също така не е известно, дали моделът ще получи разрешително за движение по нормални пътища. Вероятно Huayra R ще бъде ориентирана по Zonda R – в този случай автомобилът ще бъде само за пистата. Дали тези слухове ще се потвърдят? Ще научим скоро, също както и други детайли като бройки и цена.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин