Pagani Huayra BC: гръмовен тътен за рекорда на Нюрбургринг

Pagani Huayra иска да подобри рекорда на Нюрбургринг и го раздава много гръмогласно при тренировките


22
окт.
2016

Дали в Цуфенхаузен не са притеснени? Pagani Huyara показва мускули на Нюрбургринг. С гръмовен V12, поведение на писта “като по релси” и преди всичко с брутална скорост италианският суперспортист отеква гръмовно на Зеления ад. Там се движи Huayra BC (инициалите идват от името на първия клиент на модела – Бени Кайола) с 800 к.с. от 6-литров битурбо мотор на AMG с 1000 Нм, 7-степенна секвенциална трансмисия, активен диференциал и задно задвижване. Неговата цел: рекордът за обиколка на легендарното трасе и „детронирането” на Porsche 918 Spyder.

Но дали опитът ще бъде успешен? Трудно е да се каже. Срещу „италианеца” се изправят с 87 к.с. повече, а в негова ползва – с 425 кг по-малко. Победено трябва да бъде време от 6:57 минути, което Porsche 918 Spyder постави на 4-и септември 2013 г. Почти паралелно с премиерата си на изложението във Франкфурт хибридният суперспортист удари рекорда за серийни автомобили („с хомологация за движение по цял свят”) на Нордшлайфе. При това за сефте беше постигнато време под 7 минути. Най-доброто постижение е на пилота Марк Лийб, но близки до Porsche източници дават информация, че и неговите колеги Валтер Рьорл и Тимо Клук също били значително под времето на предишния рекордьор – Gumpert Apollo (7:12 мин).

918 Spyder държи рекорда от три години.

918 Spyder държи рекорда от три години.

Още по темата

Card image cap
Toyota GR Super Sport: от Льо Ман за улицата

12
ян.
2018

Mercedes-AMG представи Project One, Red Bull Racing и Aston Martin са горди с Valkyriе, а сега и Toyota готви проект за директен трансфер на технологии от моторспорта за пътя

Card image cap
Lada Vesta се прави на кросоувър

22
юли
2017

Vesta ще бъде лансирана във версия с офроуд „премяна“ – и ще се появи на пазара в родината си още тази година

Card image cap
Audi дава газ с R8 Spyder

14
юли
2016

След купето Audi представи и R8 Spyder. Суперспортистът идва с V10 атмосферен двигател и мек покрив!

Card image cap
Grandland X: докоснахме се до новия компактен SUV на Opel

31
авг.
2017

От Рюселсхайм подготвят сериозна заплаха за Tiguan, Qashqai и компания

Card image cap

В последния брой:

Архив >