Pagani за 6 млн. лева срещу водната стихия в Дубай (ВИДЕО)

1904
2024

Дали това е добра идея? След огромната буря в Дубай водач на струващо около 6 милиона лева Pagani Utopia се опитва да премине през наводнена улица!

Надали има по-смел шофьор на Pagani от този: в Дубай един от първите клиентски Pagani Utopia беше заснет да преминава през сериозно наводнена улица – доста рисковано, нали? Приключението, в което едно от едва 99 планирани и отдавна разпродадени Pagani Utopia се бори с водното препятствие, е заснето на клип. В началото на видеото можете да видите, че шофьорът се колебае за момент, но след това събира смелост и дава газ.

С напредването на Utopia-та, която струва минимум 2,56 млн. евро, изглежда, водата става все по-дълбока и по-дълбока. В един момент хиперспортният автомобил дори образува малка дъгова вълна пред себе си. Ако 6-литровият V12 битурбо с 864 к.с. претърпи воден удар, щетите ще излязат доста скъпо!

Pagani Utopia се представя добре като амфибия

Докато при тази гледка сърцата на повечето фенове на автомобилите се свиват, по всичко личи, че собственикът на супермашината няма никакви притеснения за нея – и явно съдбата обича смелите, защото след няколко метра Utopia излиза от „реката“ напълно невредима (поне на пръв поглед).

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Mike Supercars TopSpeed (@mikesupercarstopspeed)

A начинанието определено е рисковано – в социалните мрежи се въртят много клипове, които разкриват какво се случва, когато водните препятствия са твърде големи. Така например Porsche Taycan и RAM TRX, чиито шофьори са подценили наводнението, се оказват потопени.

Но в сравнение с други ефекти от проливните дъждове, това са бели кахъри. Наскоро Дубай беше ударен от най-силната буря, откакто се води подробна метеорологична история. Само за няколко часа падна повече дъжд от обичайното за цялата година. Много хора загубиха цялото си имущество, а някои жители на Дубай и Оман – дори живота си.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин