Pagani в тинята – какъв кошмар!

0506
2024

Леле, каква гадост! Луксозният ти суперавтомобил да потъне в тиня! Художник решава да пресъздаде именно този сценарий в Instagram.

Снимките от Южна Германия в момента представят картина на разрушение: наводнения и проливен дъжд блокираха Бавария. Докато спасителите се борят да спасяват хора и животни, е логично унищожените от наводненията автомобили да останат на заден план.

Но такива природни бедствия вече засягат не само райони в близост до реки или езера. Дори жителите на пустинния град Дубай преживяха нещо подобно през пролетта: стотици коли бяха потопени до прозорците във вода, кал и боклук – никой не би искал да види МПС-то си в подобно състояние. Да не говорим за хората в Дубай, където карат доста скъпи автомобили.

Ултраскъпа кола във виртуалното блато

Художникът Фабиан Оберхамер с псевдоним „The Dizzy Viper“ обаче намира вдъхновение именно в този ужасяващ сценарий – и представя творбите си в Instagram. Дигиталният творец от Южен Тирол превърна някои от най-скъпите спортни автомобили (Pagani Huayra, Bugatti Chiron, Ferrari Enzo и др.) в жертви на наводнения.

Това е само изкуство!

Но ако случайно сте тръгнали да се притеснявате, нямате основание – защото всъщност нито един суперспортен автомобил не е пострадал. Последната поредица от снимки на Instagrammer-а изглежда брутално реалистична, въпреки че е създадена на компютъра.

След като наскоро той обгърна някои автомобили в пламъци, сега е ред на водната стихия. След като вече знаете това, вероятно ще можете да изгледате снимките по-спокойно, отколкото някоя скорошна емисия новини за ужасните наводнения от Южна Германия.

Творбите на художника трябва да ни накарат да се замислим – за начини как да умилостивим природата и такива изображения да си останат само плод на фикция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин