Overdrive Racing Team,с пилот Ангел Караньотов и основен спонсор Shell България, представиха плановете си за състезателния сезон

0305
2018

Overdrive Racing Team с пилот Ангел Караньотов беше представен днес на официално събитие, организирано в търговски комплекс „Shell Изток“ на бул. „Цариградско шосе“. Младият състезател, който е 4-кратен европейски шампион по Супермото и 2-кратен вице-световен шампион в Купата на нациите, избра да се състезава с мотор Ducati Panigale R, зареден с гориво Shell V-Power и масло Shell Advance. Наскоро Ангел направи запомнящото се участие в първите два кръга от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018, при коетопостави нов рекорд за най-бърза обиколка в състезателен формат на пистата в „Серес“.

 

Марио Гюзелев,  представител на Overdrive – официален вносител на Ducati в България, представи италианския бранд и историята му в моторните спортове. Марио, който еосновен създател на концепцията за отбора, и Ангел като състезател в него, коментира: „Overdrive Racing Team е посветен на хората с бензин в кръвта. Като вносители на Ducati, и едни от пионерите в този бизнес в България, ние сме истински запалени по моторните спортове, и искаме да развием мото-културата в България. Вярваме в Ангел и възможностите му да постигне още по-големи постижения с подкрепата на спонсорите си.

 

Основен партньор на Overdrive Racing Team е Shell България. Компанията подкрепя Ангел за втора поредна година. „Shell и Ducati имат 19-годишно техническо партньорство в световен мащаб, което е едно от най-успешните в моторните спортове.Радваме се, че чрез партньорството с  Overdrive Racing и пилота Ангел Караньотов можем да демонстрираме на местно ниво силната връзка между два бранда, които са обединени от страстта към моторния спорт. Вярваме в силнатаамбиция, способностите и мотивацията на Ангел да даде най-доброто от себе си и му желаем успех“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителендиректор на Shell България.

 

„Ангел бе един от първите, тествали новото ни усъвършенствано гориво Shell V-Power с Dynaflexтехнология, която е налична във всички наши горива. Той даде положителен отзив за него по отношение на представяне и ефективност на двигателя. Вярваме, че нашето качествено гориво също допринесе за успеха му на пистата в Серес преди няколко седмици, когато той постави нов рекорд за най-бърза обиколка с мотоциклет.“, коментира Мила Петрова, търговски директор на Shell България.

 

На събитието, за да даде своята подкрепа за Ангел, беше и Димитър Илиев, 8-кратен рали шампион на България, и един от учителите и ментори на Ангел.

 

Ангел Караньотов – единственият българин с шампионски титли в 3 различни моторни дисциплини и над 250 качвания на подиума на победителите, предизвика огромен интерес от страна на фенове и партньори като млад състезател с огромен потенциал.„Благодарен съм на Overdrive за възможността да карам за тима на Overdrive Racing, както и на спонсорите, които вярват в мен и ме подкрепят.“, коментира той. Представянето му по време на първите два кръга от BMU шампионата беше едно триумфално завръщане на пистата, което доказа потенциала на пилота за големи бъдещи успехи в българския и световен спорт.

Сред останалите спонсори на отбора саColdfire, Auto Battery Trade, MaxBet, BULSTRAD Vienna Insurance Group, Mobile.bg, Margel, Dunlop, Dainese, BORO, Star.bg, Energy Sports, Raiffeisen Leasing и Shell Advance Motorcycle Oils.

График на предстоящите състезания от Балкански и републикански шампионат:

  • 11-12-13 май, Мото парк Аданката, Румъния
  • 2-3юни, писта „Долна Митрополия“
  • 15-16-17 юни, Мото парк Аданката, Румъния
  • 6-7-8юли – писта „Серес“
  • 22-23 септември – писта „Долна Митрополия“
  • 5-6-7 октомври, Мото парк Аданката, Румъния
  • 20-21 октомври – писта „Долна Митрополия

 

Спортна кариера

2004 – Шампион по суперкрос65сс

2006 – Републикански и Балкански шампион 65сс

2008 – Републикански и Балкански шампион 85сс

2009 – Европейски шампионпо Супермото

2010 – Европейски шампионпо Супермото

2011 – Европейски шампионпо Супермото

– Вице-световен шампионв Купа на нациите

2013 – Европейски шампионпо Супермото

– Вице-световен шампионв Купа на нациите

2014 – 7-ми в световнияшампионатпо Супермото

2015 – Републикански шампион

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин