Overdrive подготви зашеметяваща Supra с над 800 коня

Легендарният японски спортен модел е рожба на цялостен тунинг проект. Злите езици разкриват, че и на 4-а предавка гумите му превъртали...

3001
2017

В „Бързи и яростни“ ряпа да ядат! Българският тунинг център Overdrive представи последния си невероятен проект – Toyota Supra A80 (четвърто поколение). Черната перла от Страната на изгряващото слънце е модифицирана „от – до“. 3-литровият двигател е получил кит Titan за увеличение на работния обем (включващ колянов вал, бутала, биели) – и така кубатурата е увеличена до 3,4 литра. За газоразпределението се грижат разпределителни валове, пружини и талерки HKS 272. Ъпгрейдната е системата на свръхпълнене с два турбокомпресора на 6-цилиндровия мотор – посредством комплекта HKS GT2835 (включващ нови турбини, турбопътища, wastegate-клапани, изпускателен колектор и интеркулер). Поставен е нов „мозък“ на мотора – AEM V1. За адекватното предаване на чудовищната мощ – над 800 конски сили (!) се грижи двудисков карбонов съединител TRD, както и Racelogic тракшън контрол. Въртящият момент е над 1000 Нм – и полусликовете, с които колата се кара (не гумите от снимките), не могат да намерят сцепление дори на четвърта предавка!

Supra-та „стъпва“ на 19-цолови джанти Volk TE37 – а много елементи по екстериора (както и по интериора) са изработени от благородния карбон. За отрицателното ускорение се грижи спирачна система Brembo (с 6-бутални апарати отпред и 4-бутални – отзад). Стабилността се гарантира от колоувъри Tein Flex и диференциал с ограничено приплъзване TRD.

Задните седалки са отстранени – и на тяхно място идва High-End аудиосистема с 4 усилвателя Ground Zero и процесор за управление на звука Audison Bit One. Заради енергийните нужди на звуковата уредба са поставени два акумулатора Ground Zero. Арматурното табло има LED-подсветка и е направено по индивидуален проект. Това, както и изпипаният салон с кожа и алкантара, доказва, че Supra-та е направена не само с идеята да бъде бърза, но и стилна. В Overdrive са я правили от три години: но чаканото си е заслужавало.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин