Osram: aвтомобилният кокпит се превръща в хол на колела

0712
2020

Интериорът на автомобила ще бъде обект на сериозна трансформация в ерата на автономните автомобили. Кокпитът ще еволюира до мобилен офис или хол на колела – и водещият доставчик на осветителни елементи в автомобилната индустрия Osram вече е готов с подходящите решения за интериорно осветление в кокпита. Семейството Ostune LED от Osram Opto Semiconductors е носител на технологичен напредък и разкрива посоката, в която ще върви автомобилната индустрия по отношение на интериорното осветление, кaто интегрира в автомобила решение от домашното осветление. Първите два иновативни продукта покриват широк температурен диапазон на светлината и дават възможност на автомобилните производители да предлагат различни варианти на амбиентното осветление: от елегантно, синкаво хладно бяло до уютно, червеникаво топло бяло.

LED-решенията намират широко приложение в автомобилите – от мощни светодиоди за фаровете през инфрачервени варианти на системите за разпознаване на умората у водача до RGB-модули за интериора. Въпреки това, за амбиентното осветление, халогенните лампи все още се използват широко и днес – а те консумират значително повече енергия и изискват повече пространство за монтаж.

Ostune E3030 е по-големият от двата нови LED-а в семейството Ostune за интериорно осветление.

Ostune E1608 и E3030 разширяват портфолиото на Osram за автомобилно интериорно осветление, като предлагат широк диапазон на цветната температура – от 2700 до 6500 келвина. Освен това те осигуряват клиентите енергийно ефективна и спестяваща място алтернатива на конвенционалните технологии при много приложения: от уютно интериорно осветление и светлини за четене до осветление за огледалата и за краката. Благодарение на широката гама от варианти на цветната температура и възможността за избор от много на брой малки Bins, клиентите могат лесно и много точно да дефинират желания бял тон спрямо дизайна на конкретния модел.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин