OSRAM разширява гамата NIGHT BREAKER за лесен LED-ъпгрейд

1202
2024

Лампите заместител OSRAM NIGHT BREAKER® LED вече се предлагат и в изпълнение Н1 за автомобили, както и Н4 за мотоциклети, a част от продуктите в гамата има одобрение и за кемпери

Osram разширява гамата на своите иновативни лампи NIGHT BREAKER®, които са най-лесното решение за превръщане на халогенните фарове в LED. Досега портфолиото включваше само решения тип Н4, Н7 и W5W за автомобили, а сега към тях са добавени и Н1. Лидерът в автомобилното осветление е помислил и за водачите на 2-колесни превозни средства – и вече предлага „разбивачите на нощта“ и за мотоциклети (Н4). Лампите са с разрешение за употреба по обществената пътна мрежа за определени модели превозни средства, а списъкът със съвместими модели се увеличава всеки месец, тъй като производителят прави тест на всеки автомобил/мотоциклет, за да получи необходимото за конкретен модел разрешение.

Благодарение на новите OSRAM NIGHT BREAKER® H1 LED можете да надградите фаровете на популярни у нас модели като Alfa Romeo 156, Dacia Duster и Opel Astra K
Първата LED H1 лампа за къси и дълги светлини на OSRAM осигурява с до 40% по-малко отблясъци към насрещния трафик

Освен за леки автомобили и мотоциклети, OSRAM NIGHT BREAKER® LED може да бъде поръчан и за кемпери

С одобрената за обществените пътища NIGHT BREAKER® H1-LED вече можете да „ъпгрейднете“ дългите и късите светлини на вашия автомобил до най-съвременната LED технология. Тези LED лампи са подходящи като заместител за конвенционалните лампи с цокъл H1. Те осигуряват модерна и ярка бяла светлина с цветна температура до 6000 Келвина и впечатляват с до 40% по-ниски (спрямо допустимите стойности съгл. ECE R112) отблясъци към другите участници в движението. В сравнение със стандартните лампи, напр. халогенните, тези LED лампи заместител консумират c до 55% по-малко енергия и се представят убедително благодарение на LED технологията и на специално разработената конструкция, устойчива на вибрации, и се характеризират с до 5 пъти по-дълъг живот oт традиционните халогенни лампи. Вече можете да замените лампите на автомобила си с революционните NIGHT BREAKER® LED лампи тип ретрофит на OSRAM и да се насладите на яркост, типична за новите модели. Сериозно предимство на иновативните лампи е и възможността за лесен монтаж. Интелигентният дизайн позволява лесно включване към всички типове конектори.

Собствениците на мобилни домове също могат да се насладят на превъзходните качества на OSRAM NIGHT BREAKER® LED

NIGHT BREAKER® H4 LED: по-добри къси и дълги светлини за вашия мотоциклет

С одобрената за обществените пътища NIGHT BREAKER® H4-LED вече можете да направите ъпгрейд на дългите и късите светлини на вашия мотоциклет до най-съвременната LED технология. Тези LED лампи заместител са подходящи като заместител на конвенционални лампи с цокъл H4. Те осигуряват модерна и ярка бяла светлина с цветна температура до 6000 Келвина и впечатляват с до 230% по-висока яркост в сравнение с минималните изисквания на ECE R112, докато отблясъците са под максимално допустимите стойности с до 50%. Специално разработената конструкция на лампите ги прави устойчиви на вибрации и им осигурява с до 5 пъти по-дълъг живот в сравнение с традиционните халогенни лампи. Студената бяла светлина е с цветна температура, близка до тази на дневната светлина – и освен че подобрява видимостта за вас и другите участници в движението, тя ще направи машината ви да изглежда по-шикознa и по-модернa.
„Радваме се, че можем да предложим нашето семейство NIGHT BREAKER® в голяма част от Европа. С нашите иновации и непрекъснатото разширяване на фамилията NIGHT BREAKER® ние се позиционирахме като лидер на европейския пазар за LED светлини, както и като лидер по отношение на доверието“, подчерта Адам Ву, генерален мениджър на бизнес отдела „Автомобилни и специални лампи“.

LED ретрофит лампите осигуряват модерна и ярка бяла светлина с цветна температура до 6000 Келвина
NIGHT BREAKER® H4 LED за мотоциклети, първата одобрена за обществените пътища H4-LED лампа заместител на OSRAM за мотоциклети вече е на пазара

Националното одобрение за Н1-LED, H7-LED, H4-LED и W5W-LED вече е валидно и в европейските държави, включително в България. Така OSRAM NIGHT BREAKER® LED е първата одобрена светодиодна лампа за замяна в Европа и в България. С фамилията OSRAM NIGHT BREAKER® LED шофьорите ще могат да се възползват от непрекъснато по-добра видимост и по-голяма безопасност в пътното движение.

OSRAM NIGHT BREAKER® LED става първата одобрена светодиодна лампа в Европа и България. Тя е отличена с множество награди и отличия, сред които „Германската награда за иновации“, „Наградата ABC“ и др.

Пълен преглед на одобрените модели превозни средства и държави можете да намерите на уебсайта на OSRAM Automotive.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин