Opus тунингова Mercedes-AMG GT Black Series до абсурдните 1111 к.с.


3
апр.
2021

Този тунингован Mercedes-AMG GT Black Series разполага с 1111 к.с. – тоест има един допълнителен AMG A 45 под капака си. Тунинг-специалистите са известно име в бранша

След около 6 години Mercedes-AMG постави короната на GT. 730 к.с. е мощността на AMG GT Black Series, изтръгнати от 4-литров V8 битурбо двигател. На хората от Opus Automotive тази мощност не им се струва достатъчна – затова те предлагат четири различни степени на мощността: максимумът е 1111 к.с., а допълнителната мощност съответства точно на тази на един Mercedes AMG A 45. Звучи доста гръмко, но хората от Opus си знаят работата, Все пак досега фирмата се наричаше „Renntech Europe“, марка-специалист на тема AMG-GT. Фирменото седалище е в Нюрбургринг, в бившия тестови център на  Mercedes-AMG.

За да бъдат пуснати на воля всичките 1111 к.с., е трябвало да бъдат направени някои промени. Сред тях са модифицирани турбини, бутала, мотовилки, цилиндрови глави и горивна система. Освен това има и пренастройка на софтуера на двигателя и трансмисията.  

Максималният въртящ момент е „редуциран до най-необходимия“ от Opus

От Opus не дават информация за максималния въртящ момент. Той обаче е „редуциран до най-необходимия“, за да бъдат пощадени гумите и задвижването. Ако живеете извън Европа и карате своя Black Series само на пистата, то Opus ви предлага и нова ауспухова уредба. Без филтър за твърди частици, но затова пък със спортни катализатори.  

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин