Optima с трансмисия като в 911

2012
2019

Новата Kia Optima GT ще разполага с 290 к.с., като опционално ще се предлага със спортна трансмисия и двойно задвижване. AUTO BILD ще ви даде информация.

Появиха се още детайли за новата Kia Optima. За Щатите, както и за Корея, където автомобилът се предлага под името K5, бе обявена нова топмоторизация. Спортното ниво GT в бъдеще ще бъде задвижвано от 2,5-литров турбобенизнов агрегат, който разполага с 290 к.с. и 422 Нм! Така Optima GT спринтира за 6,6 секунди от 0 до 100 км/ч. Освен това опционално се предлага 8-степенна автоматична трансмисия с два съединителя – като в спортни автомобили от ранга на Porsche 911.

Само бензинови мотори и опционално 4х4

От Kia дадоха информация и относно останалите моторизации на модела. В зависимост от пазара ще се предлагат бензинови двигатели със 152, 160, 180 и 194 к.с. – новата Optima ще използва същите двигатели като Hyundai Sonata, който наскоро бе обновен. Също и както и при посестримата марка от концерна серийната трансмисия на седана на Kia е 6-степенна автоматична. За първи път опционално за Optima ще се предлага двойно задвижване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин