Opel Zafira Tourer на старо: много място за семейното щастие?

Никой не може да се мери с вановете по отношение на гъвкавостта. А Zafira Tourer с Eврo 6 дизелов двигател вече може да се намери на много добра цена


12
мар.
2018

ПОЗНАВАТЕ ЛИ онзи незабележим автомобил, който, колкото и да е готов да помогне, да е приятен и талантлив, никога не може да въодушеви никого? Такъв автомобил е и Zafira Tourer, представен на IAA във Франкфурт през 2011 година. Третото поколение на компактния ван на Opel предлага много място за всякакви възможни активности. На старо дългият 4,65 метра всестранен талант на 2-годишна възраст може вече да се намери за една трета от цената като нов. Вместо за 70 000 лева (цената като нов включително екстрите) автомобилът на снимките се продава за само 22 870 лева от Autohus в Бокел. Гъвкавата концепция на този ван го превръща в приятел за транспортиране и семейството, и то за всевъзможни случаи. 1,6-литровият Eврo 6 дизелов двигател с AdBlue е много икономичен и не се плаши от забранените за стари дизели центрове на градовете. Без да мърмори, той може да превозва под високия си покрив товарите при пренасяне в ново жилище или багажа за многоседмичните пътувания с децата.

Благодарение на умело настроеното си окачване моделът с предно задвижване въпреки високия си център на тежестта гарантира сигурност и стегнат комфорт на возене

В зависимост от оборудването полезният товар достига до над 650 килограма. Това е сериозно постижение. Единствено при разгънати (опционални) седалки от третия ред багажникът намалява до миниатюрните 152 литра, за сметка на това обаче можете да превозвате до 7 пътници. И ако практичността ви е по-важна от показността и статуса, ще се радвате на разточителното място на първия и втория ред седалки. Във високото ниво на оборудване Innovation и с няколко допълнителни опции Zafira Tourer доставя удивително пълно комфортно изживяване. Като се започне от ергономично оформените AGR седалки, регулируемите единични седалки от втория ред, автоматичната климатична инсталация, цветната навигационна система с централен дисплей и се стигне до подгряването на волана, Privacy остъкляването, ксеноновите фарове и елегантните 17-цолови джанти: на борда е монтирано всичко важно и нужно. Opel Zafira Tourer може да осигурява дори лукса от високия клас!

CDTI с мощност 100 кВт и 320 нютонметра въртящ момент е достатъчно як и много икономичен

Предлага се избор между общо 21 варианта на задвижването с мощност от 110 до 200 к.с. – дизелови, бензинови, на природен газ или пропан-бутан. Фактът, че качеството и надеждността са на високо ниво, се доказа и при продължителния тест на AUTO BILD. В него един мощен като мечка битурбо дизелов вариант премина цялата маратонска дистанция без сериозни проблеми. Не толкова надеждно работят асистиращите системи и навигацията. Bluetooth връзката е нестабилна, предупреждението за опасност от сблъсък е стряскащо ненадеждно. Автоматичните чистачки ни дразнеха с мудността си, както и почти неизползваемата по същата причина автоматика Старт/Стоп. За разлика от предишните поколения на Opel ръждата не е никакъв проблем. Представянето на техническите прегледи също е чудесно. При фейслифта през лятото на 2016 година Zafira Tourer бе модернизирана дискретно и претовареният преди това кокпит бе подобрен.

Задна ос Амортисьорите може да са износени преждевременно и да скърцат

СОЛИДЕН АВТОМОБИЛ БЕЗ СЕРИОЗНИ НЕДОСТАТЪЦИ

Zafira Tourer е препоръчителна като просторен и достъпен приятел на дори и многолюдното семейство. Моделите с голям пробег често страдат от износване, предлаганото място и полезният товар често са използвани докрай. Като изключим дребните недостатъци в качеството на изработката и неособено издръжливите пластмасови повърхности, ванът като цяло е много солиден и здрав. Свързаните със сигурността сервизни акции на производителя трябва да бъдат проведени задължително!

 

Пречистване на отработените газове Въпреки Eврo 6 и AdBlue: и при Zafira системата работи добре само в определен температурен диапазон

Лаково покритие Изгодните екземпляри с голям пробег често са пострадали от удари от камъчета и имат щети от паркиране

Раздвиженият кокпит обърква с множеството бутони и превключватели

 

ИЗВОД

Сваляме шапка! Zafira Tourer е препоръчителна като надежден и просторен спътник. Наистина, визията е относително делова, но за сметка на това за прилична сума получавате повече място от SUV със сходни размери и така Zafira Tourer печели сърцата на семействата.

Infotainment Сложното управление и спорадичните „забивания“ на отделни функции са много изнервящи

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >