Opel Vectra C 2.2: пенсионерски автомобил мечта


15
май
2017

Вече чувам колегите колегите ми да се подсмихват: „Наистина ли искаш да купиш този Opel? Не си чак толкова възрастен!” Вярно е, с тази десетгодишна Vectra C в цвят „жабешко зелен металик” и бежови плюжени тапицерии няма да направя никакво впечатление пред модните кафенета. И какво от това? Изобщо не ми пука за имиджа. И питам: какво против имате срещу автомобил от първи собственик, при това дядо? Нищо. Тези автомобили обикновено са поддържани перфектно, посещавали са сервизите при всяка акция за отстраняване на повреди и само са чували за червената зона на оборотомера. Тази Opel Vectra 2.2 от Autopark (www.autopark.de) е точно такова „дядовско” бижу.

Мечта със светъл плюш и дърво

Кокпитът е делови и прегледен. Добра качество на изработката и материалите

За десет години триобемната лимузина е изминала само 106 000 километра, лаковото покритие блести като ново. Интериорът също не личи да е ползван – сякаш върху бежовите плюшени тапицерии досега е имало предпазни калъфи. Дървените декоративни елементи? Според мен не са лоши. Освен това тази Vectra предлага почти всякакъв комфорт: автоматична трансмисия, парктроник, подгряване на седалките, борден компютър, теглич. Да видим какво може да се повреди: в пощенската кутия за оплаквания на AUTO BILD 2,2-литровият бензинов двигател с мощност 147 к.с. прави впечатление с прескочили ангренажни вериги, затова обърнете особено внимание на подозрителни тракащи звуци! Освен класическите проблеми с електрониката при напредване на възрастта TÜV има забележки и към дефектните лагери на главините, ръждата по ауспуха и бързото износване на спирачките. Истинската надеждност на Vectra 2.2 си пролича в продължителния тест на AUTO BILD – на финала след 100 000 километра Opel получи оценка много добър 5. Това не е никак зле за такава сива мишка, скъпи колеги. И моля престанете да ми досаждате: тази Vectra е силно препоръчителна за самоуверените търсачи на страхотни оферти.

+ нисък разход на гориво (8,6 литра), много място и голям избор на пазара. Ако шофирате много, изберете 1,9-литровия дизел

– триобемна каросерия с проблем с имиджа, високи цени на резервните части, слаби спирачки, ранна ръжда по ауспуха

Оценка

Добре поддържаните употребявани Opel-и са сигурна инвестиция. Нямат имидж, но пък цените са ниски. При малък пробег и безупречна сервизна книжка са идеални за всички скъперници. Такъв „дядовски” Opel може да е много добър автомобил.

Много място и бежов плюш в интериора

Още по темата