Opel Tigra V6: класика на деня

1609
2019

Малкият и идеен автомобил Tigra V6 е мечтата на много почитатели на Opel. Единичната бройка с 6-цилиндров мотор на Omega и задно задвижване е нашата класика на деня!

Opel предлага спортното Coupe Tigra от 1994 до 2001 г., което впечатлява с пъргавината си. Единственият недостатък за спортните фенове бе максималната мощност от 106 к.с. на 1,6-литровия 4-цилиндров агрегат. Освен това задвижването е предно. Съвсем друга „бира“ е Opel Tigra v6. Единичната бройка преобръща представите за концепцията на Tigra!

Вместо семпъл 4-цилиндров двигател тази свръх-Tigra има 6-цилиндров 3-литров мотор с 24 клапана и е със задно задвижване! Двигателят е от Omega B MV6 е монтиран напречно зад предните седалки. В Tigra V6 мощността му е 211 к.с. 270 Нм максимален въртящ момент е на разположение при 3400 об/мин. Според Opel Classic максималната скорост е 245 км/ч, а трансмисията е 6-степенна механична. Предната ос е серийната, а отзад има модифицирана предна ос на Vectra B. Широките калници, спойлерите и вентилационните отвори на Tigra са ръчна изработка. Отпред под капака е монтиран резервоарът. Моделът е създаден от екип на Opel през 1995 г. Имало е и идея за серийно производство, но проектът Opel Speedster е бил с предимство.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин