Opel Signum втора ръка: някога возех шефа…

Signum e базиран на Vectra и е солиден. Задната му седалка се регулира и има хладилна кутия.


3
юли
2017

Мечтите са безплатни. Когато на 9 май 2003 г. Opel Signum се появи при дилърите, мениджърите предвкусваха голямата сделка. Възнамеряваха да продават по 35 000 броя на година – само в Германия. Днес те са наясно, че нещата се развиха по съвсем различен начин. През юни 2008 г . дойде и краят на Signum, тъй като бяха осъщественн само 53 262 продажби за пет години. Signum бе ь
наследникът на Omega, най- големият модел на Opel. Автомобилът, с който возеха шефовете на работа.

Прегледно работно място: изработката е на високо ниво

Е, добре, вероятно само онези, които имаха бюра в централата на Opel в Рюселсхайм, но все пак, когато бивuшят шеф на Opel Карл-Петер Форстер е четял вестника си на задната седалка, се е чувствал като в S-класа. Нека направим измервания: разстоянието до предната седалка в Signum е 78 см, само с 1 см по-малка, 0тколкото в S 500. Невероятно. При това Signum нe е нищо друго, освен по-луксозна Vectra с удължено междуосие като при комби варианта.

Хитро: кутия за пътуване с масичка и хладилник

Допълнителната седалка е нещо като половин порция

След сгъване на задните седалки товарното пространство е абсолютно равно.

В този случай ползата е за пасажерите на задния ред. Двете отделни седалки са с диапазон на регулиране от 13 см, а облегалките са с наклон от 30 градуса. Opel нарича концепцията за вътрешното пространство FlexSpace. Когато в средата отзад има монтирана кутия с името Travel Assistant, обстановката става още по-луксозна. Вътре ще намерите хладилник, адаптер за DVD, контакт за електрически ток и интегрирана вадеща се масичка. Така оборудван, Signum е четириместен автомобил – за петия пътник е необходимо да разглобите кутията и да я пренесете в багажника (тя е тежка). Вадещата се пета седалка е пригодена по-скоро за кратки разстояния. Signum е вече история, но автомобилът, който навремето (почти) никой не разбра, е абсолютен хит като употребяван автомобил.  Цените са ниски за кола, която преди години е возила шефове.

Още по темата