Opel OnStar – нови услуги и над девет милиона контактa


27
мар.
2017

Автомобилите на Opel със система OnStar на борда се движат по пътищата вече от около 18 месеца. В момента всеки втори нов Opel в Европа е оборудван с тази революционна новост. Системата за персонална комуникация и мобилни услуги предлага функции като автоматично повикване на помощ при катастрофа, автомобилна диагностика, помощ при откраднат автомобил и Wi-Fi точка за достъп, осигуряваща великолепна свързаност. През последните 18 месеца Opel OnStar вече регистрира над девет милиона осъществени контакти и взаимодействия, около половината от които чрез смартфони или с приложението myOpel. Сега абонатите на системата Opel OnStar могат да очакват и допълнителни услуги като хотелски резервации или търсене на свободни места за паркиране с помощта на служител на OnStar. Към края на годината, Opel планира да предлага услугите на системата OnStar в 33 държави в Европа и на 23 езика. Двама потребители на системата, които са изпитали предимствата на ангела-хранител OnStar и могат да споделят своите впечатления от първа ръка, са Пола и Джон от Англия.

Нещо, което започва като най-нормално пътуване за Пола и Джон изведнъж се превръща в кошмар. На връщане от екскурзия до Корнуол, Пола разбира, че всички главни пътища са затворени и тя не успява да открие алтернативен маршрут. В същото време Пола и Джон трябва да се върнат вкъщи бързо, тъй като Джон трябва да вземе лекарството си. Когато Джон получава епилептична криза, Пола натиска бутона за спешно повикване и служителят на OnStar Кевин Борбидж веднага уведомява службите за спешна помощ. “Никога не съм получавала толкова добро обслужване от някого на другия край на телефонната линия. Личното им отношение беше блестящо, просто фантастично,” споделя Пола.

От лятото на 2015 година, централата на Opel OnStar е получила над 21 000 спешни обаждания като направеното от Пола. Но реакцията при спешни случаи е само една от многобройните новаторски функции, които правят шофирането по-безопасно и комфортно. Сега служителите на OnStar вече могат да помогнат и с намирането и резервацията на хотел или с откриването на най-подходящото място за паркиране на автомобила. И двете услуги, които бяха стартирани с премиерата на новия Opel Insignia, ще се предлагат и за всички останали модели на марката – от Adam дo Zafira и ще разширят богатата гама от услуги на системата за персонална комуникация и мобилни услуги с високоскоростна точка за Wi-Fi достъп до интернет с  4G/LTE връзка.

Водачите на новия Opel Insignia например могат с лекота да си направят хотелска резервация, докато пътуват. По този начин клиентите на OnStar могат да намерят подходящо място за нощувка, дори когато се намират в непознат за тях град. Водачът може да се свърже със служител на OnStar с натискане на синия бутон и служителят ще потърси или дори ще резервира хотелска стая в желания от клиента ценови диапазон. Tова ще бъде извършено чрез booking.com – компания с доказани качества в резервационните услуги за настаняване в продължение на повече от две десетилетия.

В допълнение към това OnStar ще предложи и още една нова услуга за ограничаване на стреса, свързан често с търсенето на подходящо място за паркиране. Потребителите на OnStar имат възможност да се свържат със служител на системата, който да ги насочи към най-подходящото за тях място за паркиране, като точното му разположение ще бъде изпратено директно в навигационната система. Tази услуга се извършва чрез Parkopedia – един от основните доставчици на услуги за паркиране

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин