Opel Movano на Бата Агро 2022


16
май
2022

Днес, на 16 май стартира най-голямото събитие с агро насоченост в България – Бата Агро 2022, което ще се проведе по традиция на летище Стара Загора.

По време на ивента Opel за първи път ще представи новия модел Movano пред посетителите му.

Новият модел Movano притежава германското качество на изработка и практичността на един Opel, допълнени с нов професионален дизайн, усъвършенствани системи за подпомагане на водача и по-добри качества по отношение на полезен товар. Сега, повече от всякога OpelMovano е перфектният партньор за всеки тип работа. Подходящ за всеки бизнес и изисквания свързани с ежедневната дейност. Предлага се в четири дължини и три височини, може да се конфигурира в широка гама от варианти, включително фургон, фургон с двойна кабина, шаси кабина и други, както и със заводски трансформации – самосвал, бордови със странична врата за товарене и дори с кемпер оборудване.

Новото поколение Movano се задвижва от мощни и надеждни дизелови двигатели или електродвигателс нулеви емисии СО2 и е най-конкурентният модел, който Opel някога е предлагал в сегмента на лекотоварните автомобили (LCV).

Моделът осигурява водещи параметри в класа си по отношение на полезен товар и полезен обем, както и вътрешна дължина, комбинирани с широка гама от каросерии, дължини и височини.

С Opel Movano-e се попълва пълната гама от електрически лекотоварни автомобили включващи моделите Opel Vivaro-e и Opel Combo-e, предоставяйки на собствениците им всички предимства свързани с електрическата мобилност особено в градски условия – достъп без ограничения и паркиране без заплащане на зелена или синя зона.

OpelMovano е идеалния избор за всякакъв тип дейност включващи транспорт на обемни и тежки предмети, стоки, замразени продукти и дори влиза в ролята на средство за почивка сред природата с кемпер оборудване. Солидността и надеждността на модела се отразяват в дизайна и функционалността, които едновременно с това са израз на динамика и висока ефективност.

Важен факт, касаещ професионалистите и мениджърите на корпоративни паркове е че електрическия Movano-e, който не отделя вредни емисии в атмосферата, представлява реална алтернатива на задвижваните по конвенционален начин автомобили. Електрическата система за задвижване на захранвания от акумулаторна батерия лекотоварен модел на Opel има мощност от 90 кВт (122 к.с.) и въртящ момент от 260 Нм, с електронно ограничена максимална скорост от 110 км/ч. В зависимост от версията, клиентите могат да избират литиево-йонна батерия с капацитет от 37 кВтч или от 70 кВтч осигуряваща пробег (в зависимост от профила на шофиране и преобладаващите условия) от съответно до 117 и 224 километра в комбиниран цикъл WLTP1.

Акумулаторните батерии са монтиранипод товарното пространство, което спомага за осигуряване на максимална функционалност на лекотоварния автомобил. По този начин центърът на тежестта се измества по ниско и се подобрява стабилността призавои и страничен вятър дори при пълно натоварване. Високотехнологичната система за регенеративно спиране, която възстановявачаст от енергията, произведена по време на намаляване на скоростта (при спиране/намаляване)допълнително увеличава ефективността, като преобразува тази енергия в заряд на батерията.

В допълнение към електрическото задвижване, дизеловите агрегати на новия модел Opel Movano са на висотата на най-добрите двигатели предлагани на пазара по отношение на разход на гориво и отделяне на вредни емисии на CO2 в атмосферата. Мощността на 2,2-литровите агрегати – всеки един от които покрива стриктните нива на Euro 6d – е в диапазон от 88 кВт (120 к.с.) до 121 кВт (165 к.с.). Въртящият момент в долния оборотен диапазон (при ниски обороти)достига 300 Нм при 1500 об./мин и 370 Нм при 1750 об./мин. Задвижвайки предните колела всички агрегати са съчетани с шестстепенни механични трансмисии.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин